Sport

2015.03.17. 14:04

Öttusa: öt székesfehérvári sportoló áll rajthoz az egyiptomi versenyen

Székesfehérvár – Kedden délután elutazott a magyar öttusa válogatott Egyiptomba, a kairói Világkupa fordulóra. A csapatnak öt fehérvári sportoló a tagja, míg a küldöttséget Korponai István, a Volán Fehérvár megbízott szakosztály-igazgatója vezeti.

Matók János

A csütörtöktől hétfőig tartó egyiptomi versenyen Demeter Bence, Málits István, Harangozó Bence, Kovács Sarolta (mind a Volán Fehérvár öttusázói), valamint Marosi Ádám, Alekszejev Tamara (Alba Öttusa SE), és Réti Kamilla tesztelheti jelenlegi felkészültségét a nemzetközi élmezőnyben. Pálvölgyi Miklós szövetség kapitány az MTI-nek elmondta: Marosi és Demeter azért került a csapatba, mert a februári, egyesült államokbeli nyitányról betegség, illetve sérülés miatt lemaradt.

„A kairói versenyt eredetileg a második vonalnak szántuk, de most a két fiúnak helyet kellett csinálni" – tette hozzá a szakvezető.

Kovács Sarolta, a Volán Fehérvár kiválósága is elrajtol. Fotó: Róth Tamás

Nem volt ott a sarasotai vk-n Kovács Sarolta sem, aki így most kapcsolódhat be a sorozatba, míg a többiek részvételét korábban is tervezték. Kasza Róbert már versenyzett, ő az első világkupán a 25. helyen végzett. Tibolya Péter a lábsérüléséből még nem épült fel, és a szeptemberben térdműtéten átesett Földházi Zsófia sem térhet még vissza.

Utóbbival a szövetségi kapitány eredetileg azt beszélte meg, hogy az április-május fordulóján esedékes kecskeméti vk-n állhat először rajthoz, de mivel már egy ideje teljes értékű edzésmunkát végez, elképzelhető, hogy az április második hétvégéjén sorra kerülő római versenyen ott lehet. Ennek azért lenne jelentősége, mert két vk-szerepléssel már van esély bejutni a sorozat döntőjébe, ahol az első helyezett olimpiai kvótához jut.

„Nem hagyunk ki egyetlen esélyt sem" – világított rá a szakvezető arra, miért lehet érdemes a tervezettnél korábbra hozni Földházi visszatérését. A küldöttség kedden délután repült Kairóba, ahol csütörtökön és pénteken a női, illetve férfi selejtezőt rendezik, majd hétvégén kerül sor a döntőkre. A verseny hétfőn a váltók küzdelmével zárul, de a magyarok nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!