Sport

2015.04.28. 15:39

A fehérvári öttusázók javítanának Kecskeméten

Székesfehérvár - Csütörtökön a női selejtezővel rajtol az öttusa Világkupa-sorozat negyedik állomása. Kecskeméten 13 fehérvári viaskodik.

Ferencz Balázs

Népes mezőny vág neki a kecskeméti Világkupa viadalnak, az előzetes nevezés szerint 84 férfi és 84 női tusázó száll harcba a pontokért a csütörtöki, illetve a pénteki selejtezőkön. Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány a hazai rendezés szolgáltatta maximális létszámot szerepelteti a megmérettetésen, 12 férfi és 12 hölgy képviseli a magyar színeket. A két fehérvári egyesület összesen 13 versenyzőt delegál a kecskeméti VK-ra. A Volán Fehérvárból nyolc öttusázó készül elszántan a hazai versenyre, Demeter Gergely, Frőhlich Tamás, Harangozó Bence, Málits István, és Demeter Bence is ott lesz a pénteki selejtezőben.

Frőlich Tamás, Demeter Bence, Molnár Erika, Harangozó Bence, Kovács Sarolta, Demeter Gergely, Veszprémi Fruzsina és Málits István (balról-jobbra), a Volán Fehérvár öttusázói szerepelnek a kecskeméti Világkupán. Fotó: Molnár Artúr

– Mindenképpen szeretnék javítani a múltkori kisiklásomon. Rómában nem jutottam a döntőbe, azután sok mindenen javítottunk, legfőképp a lövészetemen kellett formálni, mert Olaszországban húsz hibát ejtettem, amihez hasonló korábban még nem történt velem. - mesélte Demeter Bence, a Volán Fehérvár elsőszámú férfi tusázója. - Az első hat között szeretnék végezni, és a mostani formám alapján oda tudok kerülni.

Az elhúzódó felépülés miatt futásban voltak hiányosságaim a szezon elején, Kairóban például jó helyről indultam, de nem mertem olyan iramot felvállalni, amit kellett volna. Rómában már jobban ment és az edzéseken is úgy éreztem, hogy utolértem önmagam. - vélekedett Bence.

A Volános lányok közül Veszprémi Fruzsina és Molnár Erika debütálnak a Világkupán, Kovács Sarolta azonban javítana legutóbbi, Rómában elért 10. helyezésén.

– Rómában nem sikerült a zárószám, éreztem is, hogy nem vagyok megfelelő fizikai állapotban, elfogytam a döntő nap végére. Keményen edzettünk az elmúlt hetekben, remélem, hogy most bírni fogom erővel a versenyt. - bizakodott Kovács Saci. - Egyre jobban megy a futás, és remélem, hogy Kecskeméten is lesz már eredménye. Ha nem, akkor sincs baj, mert a VB-re és az EB-re fókuszálunk igazán. Nagyon szeretek hazai pályán versenyezni. Tavaly Kecskeméten is jól szerepeltem, jók a helyszínek, remek a hangulat, remélem, hogy feldob majd a közönség, és jó helyen végzem. Rómában 10. lettem, most nagyobbat álmodom, az első hatba várom magam. Szeretnék az első, vagy második helyről indulni a kombiban, de most meg is szeretném tartani azt a helyet. - tekintett előre

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!