Sport

2016.01.05. 05:59

Hamarosan élesben megy

Székesfehérvár – Az EBEL-ben és a Mol Ligában is közeledik az alapszakasz vége, de a két Volán egészen más hangulatban várja a bajnokság folytatását.

Szupkai Gábor

A Fehérvár AV19 EBEL-ben érdekelt csapata sajnos nem éppen legjobb formáját futja, és a jelenlegi tizenhárom pontos hátrány a hatodik helyen álló Vienna Capitalsszal szemben immáron túl sok. Komoly szerencse és furfangos matematika  lenne szükséges, amivel ezt öt mérkőzésen le lehetne dolgozni. A legutóbbi négy szerzett pont nélkül megvívott mérkőzésnek ez az ára. Így most már nem lebeghet más cél a Volán szeme előtt, mint megtartani a jelenlegi kilencedik pozíciót, és bezsebelni a bónuszpontokat a középszakaszra. Ehhez viszont a hátralévő találkozókon be kellene zsebelni annyi pontot, amennyit csak lehet, hiszen a Graz még ott liheg a FAV19 nyakán, a hátrányuk mindössze hat pont.

Ezt a gyűjtögetést kedden este Linzben kellene megkezdeni, ami bizony több mint nehéz feladat, elvégre a Fekete Szárnyak az EBEL második legjobb csapatának számítanak manapság. Motivációban sem szenvednek hiányt, mert a lemaradásuk a tabella legelőkelőbb helyén pöffeszkedő Salzburg ellenében csupán egyetlen pontocska, így bőven van még esélyük megcsípni az első helyet. A két együttesnek ez lesz a negyedik csörtéje egymás ellenében, ám a fehérváriaknak csupán a legutolsó felidézése okozhat kellemes perceket. Már csak azért is mert ez a FAV19 eddigi utolsó győzelme, a Linz felett aratott 4-1-es siker után kezdődött a négy mérkőzés óta tartó mélyrepülés. Azért is kell ebbe az emlékbe kapaszkodni, mert több pozitívumot nem is nagyon tudnánk felidézni. Az első fehérvári összecsapás botrányos körülmények közt ért véget, a játékvezetők a mérkőzés hajrájában sorozatban öt fehérvári kiállítást fújtak be, ráadásul az utolsó percben kettős hátrányba került az akkor még egy gólos előnyben lévő Volán. Előbb Kozek kiegyenlített, Piché pedig az újabb kettős fórt kihasználva megnyerte a meccset a vendégeknek. A linzi találkozó cseppet sem volt szoros, még gólt sem sikerült szerezni a Volánnak, 5-0-ra nyertek az osztrákok.

A Linz elleni mérkőzés kedden 19.15-kor veszi kezdetét az osztrák városban..

Ennél sokkal jobb hangulatban várja a Debrecen elleni mérkőzést a Volán Mol Ligás csapata, akik hatpontos erdélyi túrát követően a megyei rangadón, egy izgalmas és kiélezett csatában múlták felül a Dunaújvárosi Acélbikákat. Ráadásul a bajnoki helyezésük is jóval kecsegtetőbb mint a nagytestvéré. Ugyan majd harminc ponttal vannak lemaradva a második helyezett MAC Budapest mögött, de előnyük a hajdúságiak előtt hat pont, és a fehérváriak három mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Mondhatnánk, hogy így akár egy debreceni vereség is belefér, ám ennyire közel a rájátszáshoz sosem árt egy kis erődemonstráció.

Az idei mérleg a Debrecen ellen kiegyenlített, egy-egy siker mindkét oldalon, de a java még csak most következik. A hat egymás elleni mérkőzésből csupán kettőn vannak túl a felek, és furamód eddig mindkét csapat csak az idegenbeli győzelem ízét érezhette. Az elkövetkező egy hónap során viszont meg is unják majd egymást, a négy hátralévő találkozón..

A debreceni rangadó a kedden 18 órakor elhangzó dudaszóval, és korongbedobással veszi kezdetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!