Sport

2016.02.22. 10:45

Ropogtak a fegyverek - A Zámolyi LK a légfegyver ob-n puffogtatott

Százhalombatta - Egy arany- és egy ezüstérem mellett döntős helyezéseket lőttek a Zámolyi Lövészklub sportolói a légfegyveres országos bajnokságon.

Ferencz Balázs

Sikeres szerepléssel indította a 2016-os versenyévadot a Zámolyi Lövészklub. Az egyesület versenyzői a százhalombattai légfegyveres országos bajnokságon tartottak célra több kategóriában. 20 lövéses pisztolyszámban összesen 191 kört teljesítve végzett az élen és lett országos bajnok Papp László. A zámolyi csapat Papp Lászlóval, Farkas Zoltánnal és Farkas Ferenccel ezüstérmet szerzett.

Papp László (középen) egyéniben aranyérmet szerzett. Fotó: Zámolyi LK

A 60 lövéses légpisztoly számban - mely olimpiai versenyszám - az alapverseny után a Zámolyi LK sportlövői közül ketten is a döntőbe jutottak, ami kuriózum, hiszen ritkán fordul elő, hogy a fináléban egy egyesület több versenyzője is szerepel. Papp László 566 körrel a hatodik helyen fejezte be a viadalt, Pálinkás Lajos szintén 566 körrel a nyolcadik pozícióban zárt. A csapatversenyben a Papp László, Csordás Gergely, Farkas Zoltán alkotta egység az ötödik helyen végzett az országos bajnokságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!