Sport

2016.10.29. 18:01

JKSE - Alba Fehérvár: A házigazdák nagy küzdelemre késztették a fehérvári kosarasokat

Jászberény – Az esélyesebb fehérváriak megszerezték a bajnoki pontokat a nagyon jól küzdő jászságiak otthonában, az Alba 71-67-re nyert.

Horog László

Két éve 88-87-re győzött az életéért harcoló Jászberény az Alba ellen, a tavalyi szezonban viszont nagyon magabiztosan, 101-77-re diadalmaskodott a fehérvári alakulat a Jászságban.  Meglepően kevesen látogattak ki a mostani találkozóra, amelyen az első pontokat Edwards szerezte, aztán a hazaiak vezettek. Shepard első, távoli dobását elrontotta, másodjára nem hibázott, kintről, ismét a látogatóknál volt, az előny, 7-9. Arrington pontjaival tartotta magát a házigazda, a másik palánknál Shepard ügyeskedett.

A házigazdáknál Stamenkovic, majd ismét a tengerentúli Arrington volt magabiztos, ők válaszoltak Lóránt dupláira. Vezetett, de megnyugtató előnyre nem tudott szert tenni a vendég, Filipovics és Burgess lépett pályára, utóbbi távoli kísérlete a gyűrűtől távol landolt, 15-17-es vendégvezetésnél Dzunic időt kért. A Fehérvárról igazolt Brbaklic ziccerből egyenlített, a hazaiak igyekeztek, tíz perc után egyenlően álltak a felek. Lóránt pontjaival ismét a vendégeknél volt az előny, azonban a hazaiak fordítottak (25-24), Dzunic azonnal időt kért. Pontatlanul dobtak a korábbi meccseken biztos kezű játékosok, aztán Keller Ákos betalált középtávolról, ám a folytatásban megint a jászságiak pillanatai következtek.  Trénerük, Stevan Tot 30-30-as állásnál kért időt, majd két perccel később, 32-35-nél is, félidőben 34-35 állt a táblán.

Protic kétpontosával már a Jászberény vezetett, igaz, nem sokáig, Keller is beköszönt. Felváltva vezettek az együttesek, kezdett belelkesedni a nem túl jelentős számú hazai drukker, Taylor hármasa hűtötte a kedélyeket, 40-42. Barker révén araszolt előre a JKSE, a másik palánknál Shepard és Burgess talált be (44-49), azonnal időt kért Stevan Tot. Magukra találtak a házigazdák (50-49), a harmadik etapot Edwards és Tóth Péter sikeres büntetői zárták, 50-53. Potyogtak a kinti kosarak, Burgess és Taylor hármasa is a célba ért, a túloldalon Protic és Stamenkovic sem hibázott, hárompontos fehérvári előnnyel fordultak a felek a záró öt percre, 61-64. Stamenkovic pontjaival már a nagyon küzdő JKSE vezetett, Dzunic időt kért. Shepard dobását blokkolták, Keller fontos pontokat szerzett, miként Taylor is. A vége előtt egy perccel, 65-69-nél Tot időt kért, Barker ziccerét nem hibázta el, de a ráadás büntetőt kihagyta. Tot fél perccel a zárás előtt utolsó idejét is igénybe vette, Barker és Arrington hibázott, Edwards büntetőivel, nagy küzdelemben nyert az Alba, 67-71.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!