Sport

2016.12.20. 21:25

A Sasokat is kalitkába zárták

Székesfehérvár - Az alapszakasz végeredményét döntően befolyásoló összecsapáson fogadta a HC Orli Znojmo együttesét a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata.

Ferencz Balázs

Az alapszakasz végéhez közeledve minden egyes megszerzett, vagy éppen elhullajtott pontnak emelkedik az értéke. A 33. fordulóbeli, Znojmo elleni hazai összecsapás azért is volt különösen jelentős, hiszen egymás után kétszer is a csehek ellen meccsel a Fehérvár AV19, így négy nap alatt akár el is tüntetheti a két csapat között pontban számolt különbséget a Volán. Idén még nem sikerült legyőzni a Sasokat", így sikerre éhesen, és érhetően nagy elánnal kezdtek a kék-fehérek.

Antonin Manavian és Andrew Sarauer (kékben) fejenként két gólpasszal segítette a Fehérvárt Fotó: Koppán Viktor

Az első emberelőnyt nem sikerült kihasználni, majd mikor kiegészült a Znojmo, villámgyorsan járt a korong Sarauer, Owens és Vas Jankó ütőjén, Schwarz védett hatalmasat az akció végén. Melyből nem mellékesen újabb fórt kovácsoltak a kék-fehérek, de ezalatt a két perc alatt is érintetlen maradt a csehek hálója. A vendégszurkolók Marek Schwarzot éltették, nem érdemtelenül, mert nagyokat fogott az éppen előttük ténykedő portás. Azonban a harmadik emberhátrányt már ő sem bírta cérnával.

A 15. percben lemaradtak a csehek a gyorsan járó pakkról, Manavian a kék vonalról bombázott, Vas még belepiszkált, és a korong a kapu közepébe vágódott. 1-0. Teljes létszámnál már kiegyenlítettebb lett a játék, Hetényinek kellett spárgáznia Spacek lövésénél, majd két perccel a harmad vége előtt már ő is tehetetlen volt Podesva ziccerénél, 1-1.

Egy áthúzódó kiállítást próbált meglovagolni a Znojmo a második periódus elején, de a kisebb betegséggel bajlódó Hetényi bravúrral védte Bartos lövését a jobb felső előtt. Aztán helyreállt a rend, a Fehérvár beszorította ellenfelét, öt az öt ellen is felállt a Volán, s a koronkeringő végén Schiestel távoli lökete után pihent meg a korong a Znojmo kapujában, 2-1.

A fehérvári fölényt Spacek egész pályás szólója árnyalta, de gyorsan eszméltek a hazaiak, és nagy csapást mértek a csehekre. Formás támadás nyomán Beauregard előbb leültette a kapust, majd az üres kapuba helyezett. Egy perc sem telt el és a kanadai másodszor is villant (4-1), kapust cserélte a vendégek, de Nechvatal sem úszta meg a Beauregard showt. A fehérvári csatár középről lőtt a hálóba emberelőnyben. 5-1-nél úgy tűnt, eldőlt a meccs, de a 35. percben Bartos egy lecsorgó korongot a vonal mögé piszkálva váltotta gólra a vendégek második fórját. 5-2.

Magára talált a Znojmo, a szünet után rögtön az exfehérvári Yellow Horn cselezgetett harmadon belül, s becsapta a magyar kapust is, 5-3.

Lendületben maradtak a csehek, a Laporte-csapat alig szabadult ki saját harmadából. Forró pillanatokat kellett átélnie Hetényinek, mígnem az öt perces szorult helyzetet Szirányi életerős lövése oldotta, majd Bodo hagyott ki hatalmas helyzetet. A hajrához közeledve letámadtak a vendégek, majd kapusukat is levitték, de nem tudták meglepni az egyre jobb formát mutató fehérváriakat.

A Fehérvár AV19 idén először győzte le az Orli Znojmot, és megközelítette a tabellán. Folytatás pénteken Csehországban.

Fehérvár AV19-HC Orli Znojmo 5-3 (1-1, 4-1, 0-1)

Székesfehérvár, 3318 néző. Vezette: Siegel, Trilar.

Fehérvár: Hetényi - Schiestel 1 (2), Manavian (2), Beauregard 3, Maylan, B. Orban (1) - Szirányi, Szabó D., Erdély (1), Vas J. 1, Sofron - Szaller, Owens, Sárpátki, Reisz, Szabó-Pál - Láday, Kóger (1), Sarauer (2), Bodo. V.edző: Benoit Laporte.

Znojmo: Schwarz - Sulak, Stehlik, Spacek, Bartos 1, Yellow-Horn 1 - Lakos, Kaderavek, Tomas, Pucher, Lattner (1) - Biro, Reznicek (1), Vodny, Wronka, Podesva 1 - Csamango, Hughesman (2), Seda, Győri (1). V.edző: Jiri Reznar.

Kiállítások: 4, illetve 8 perc

Kapuralövések: 31-43

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!