Sport

2016.12.26. 20:55

Fehérvári Titánok-Debreceni HK: 14 perces hazai rövidzárlat

Székesfehérvár - A MOL Liga 29. fordulójában a Fehérvári Titánok a tabellán közvetlen előttük álló Debreceni HK csapatát fogadták, és nagy csatában vereséggel zártak.

Káldor András

Fehérvári Titánok-Debreceni HK 2-5 (1-0, 0-3, 1-2)
Székesfehérvár, 314 néző
Vezette: Juhász, Druga, Kókai, Muzsik.
Fehérvár: Scola - Krogh (1), Szabó B. - Korbuly, Reiter A. - Imre, Láday (1) - Szász, Takács B.; Just, Pillók, Vizi - Erdei, Hamvai, Shupe - Balogh B., Mazzag, Sofron Á. - KISS P. 2, Prácser, TÓTH R. (2). Vezetőedző: Kóger István
DHK: Gyenes - Smith, SZAGYIKOV 1 (1) - Varga A., Hetényi P. - Győrfy, Pados; Piszkunov (2), KOSZUROV 1 (2), BROWN 1 (2) - Németh A. (1), Saluga 1, Hári N. (1) - Molnár D., BERTA 1, Vaszjunyin - Godó, Wéber, Vincze P.T. Vezetőedző: Jason Morgan
Kiállítás: 8 perc illetve 6 perc

Kiss Patrik (kék) a fehérváriak első két góljának szerzője nagy lövése Gyenes Dávid kapujára Fotó: Molnár Artúr

Két, a Magyar Kupa 5. fordulója után csalódott csapat találkozott Karácsony második napján az ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A vendéglátó Titánok Újpesten szenvedtek sima 7-2-es vereséget, míg a piros-fehérek hazai jégen, a hosszabbítás 12. másodpercében kapott góllal vesztettek, és ezzel a kupa tabellájának első helyéről is kénytelenek voltak lemondani - legalábbis egy időre mindenképpen. Az első akciókat a fehérváriak vezették, Kiss Patrik, majd Devon Krogh kínálta meg életerős lökettel Gyenes Dávidot. Majd a 7. percben Jared Brown talált be - legalábbis a debreceniek szerint - ám Juhász Gábor vezetőbíró hosszas videózás után érvénytelenítette a gólt. Válaszul a 11. percben a vendég közelről nézték, ahogy Kiss P. a balszélről bekorcsolyázott harmadukba, majd 6 méterről lőtt, a pakk, pedig Gyenes bárdját is érintve hullott a gólvonal mögé. 1-0.

A folytatásban a vendégek nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, amelynek eredményeként szűk négy percen belül fordítani tudtak. Előbb a 25. percben Martin Saluga ültette hintába Kroghot, és lőtte el a korongot Alex Scola mellett. 1-1. Majd a 29. percben formás akció végén Szergej Piszkunov tértölelő passzát továbbította közelről Scola ketrecébe Valerij Szagyikov. 1-2. A tetejébe még a harmad végén Scola benézte Berta Ákos távoli bombáját. 1-3.

A záró húsz percet jól indították a Titánok, a 43. percben ismét Kiss P. volt a főszereplő, Tóth Renátó átadására érkezett pontosan, és lőtt a hálóba. 2-3. Ám ahelyett, hogy újabb hazai találatok estek volna, ismét a debreceniek örülhettek. Brown 47. percben elért találata után. 2-4. A végén még levitte kapusát a Fehérvár, és ebből még Alekszej Koszurov ütött egy gólt. 2-5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!