Sport

2017.04.12. 16:00

Fehérvári csúcsrangadó - A Szolnokot fogadják csütörtökön a fehérvári kosarasok

Székesfehérvár - A Szolnoki Olaj KK látogat csütörtökön, 18 órakor az Alba Regia Sportcsarnokba. A tavalyi döntő két résztvevője találkozik.

Horog László

Két vereséget követően érthetően győzelemre tör hazai pályán az alapszakaszt magabiztosan megnyerő Alba Fehérvár Puebla Plus. A koronázó városiak magabiztosan végeztek az élen 21 győzelemmel és 5 vereséggel, három sikerrel többet számláltak, mint az utánuk következők.

Ám a középső házban egyelőre nem remekelnek, mindkét meccsüket elveszítették, múlt csütörtökön Szombathelyen, 69-62-re, aztán vasárnap itthon, a Zalaegerszeg ellen, 90-89-re. Persze gond nincs, hiszen egyelőre a riválisok sem remekeltek az új etapban, az Alba 21-7-es mérleggel rendelkezik, a Körmend 19-9-et produkált, a Szolnok, a ZTE és a Falco pedig 10-szer kapott ki az eddigi derbiken.

A Fehérvár amerikai centere, James Farr jól teljesít a szezonban
Fotó: Földi D. Attila

A Szolnokkal szembeni meccseknek mindig különleges hangulata van, elég csak a tavalyi, bajnoki döntő mérkőzéseire gondolni, a vendég piros-feketék 3-1-es összesítéssel hódították el az aranyérmet. Bekövetkezett az, amit minden fehérvári kosaras hívő el akart kerülni: a Gáz utcában szerezték meg a serleget, majd vágták le a hálót mindkét gyűrűről.

Tavaly ha nem is sokkal, de jobbak voltak, az Alföldön egyszer sem tudtak nyerni az albások, és itthon sem mindig. Az idei bajnokságban más a felállás, a mérleg a bajnokságban ötvenszázalékos, decemberben, Fehérváron Dzunic Branislav tanítványai nyertek 85-79-re, Szolnokon szintén a hazaiak, 90-76-ra. Ám ami roppant lényeges, február közepén, a Győrben rendezett kupadöntőben az Alba hatalmas csatában győzött, 59-58-ra, a csapatkapitány, Lóránt Péter lefújás előtt szerzett duplájával.

Rossz hír, hogy a szezonban végig magabiztos center eltiltás miatt nem léphet pályára, ugyanis a ZTE ellen Drungilassal keveredett közelharcba, Lórántot kiállították, emiatt egy meccset automatikusan kihagyni kényszerül. Az biztos, hogy roppantul fog hiányozni a pályáról, ám a fehérváriak kerete nélküle is elég erős ahhoz, hogy győztesen vonuljon le a parkettről.

Ha a házigazda diadalt arat, tovább szilárdítja vezető helyét a bajnoki tabellán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!