Sport

2017.06.14. 19:40

Egy meccsre az aranyéremtől - Pénteken este az Alba Fehérvár Szombathelyen szeretné befejezni a döntő küzdelmeit

SZÉKESFEHÉRVÁR - Szombaton és kedden is nyert az Alba Fehérvár Puebla Plus a Falco KC ellen, ezzel 2-1-re vezet az aranycsatában. A kék-fehér kosarasok egy győzelemre kerültek a legfényesebb medáltól.

Horog László

Az első meccset hazai pályán 77-76-ra elbukták a koronázó városiak, aztán idegenben győztek 75-65-re, legutóbb, kedden este pedig 86-77-re. Ha minden a fehérváriak elképzelései szerint alakul, pénteken, Vasban befejezhetik
a küzdelmeket. Ha a szombathelyiek győznek az Aréna Savariában, úgy vasárnap este következik a mindent eldöntő csata a Gáz utcában. De ez még odébb van.

A fehérváriak szakvezetője, Dzunic Branislav elégedetten szemlélte, hogy a múlt szerdai vereséget követő nyugati határszéli derbi után hazai pályán ismét az ő tanítványai bizonyultak jobbnak.

- Hasonló forgatókönyv alapján zajlott ez a találkozó is, mint az előző kettő a fináléban. Fizikailag mind a két csapat odatette magát, ami érthető is, hiszen döntőről van szó. Ezúttal nem igazán találtunk be kintről, ez sokat nehezített a helyzetünkön. Az ellenfélnek viszont beesett néhány remek triplája, Váradi Benedek hármasainak például tapsoltam volna, ha nem a Falco játékosa és ellenünk szerzi a pontokat. Így érthetően nem örültem neki.

Winston Shepard (fehérben) 11 pontot szórt szerdán
Fotó: Molnár A.

Nem kezdtünk jól, komoly hullámvölgybe kerültünk az első negyedben, a hátrányt nehéz volt behozni, de még az első félidő vége előtt sikerült. Utána kimondottan jól mentek a dolgaink. A meccs nagyobb részében kifejezetten jól játszottunk, elégedett vagyok a teljesítményünkkel - mondta a fehérvári vezetőedző.

Srecko Sekulovic, a szombathelyiek trénere sportszerűen gratulált a győztes házigazdáknak.

- Ismét kiegyensúlyozott összecsapást vívtunk. Három ugyanolyan meccset játszottunk eddig, de csak az elsőn tudtunk fordítani és győzni. Jól kezdtünk, az első tíz percben irányítottunk, vártam a hasonló folytatást, de a második negyedben nagyon gyorsan talpra állt a Fehérvár. Kemény, energikus mérkőzés volt, néhány játékosom nem játszott elég jól. Hazai pályán természetesen megpróbálunk győzni, szeretnék vasárnap Fehérvárra jönni.

A fehérváriak kanadai bedobója, Justin Edwards ismét kulcsfigura volt, 18 pontot szerzett, a meccs végén remekül szedte a lepattanókat.

- Kemény csata volt ez is, nem játszottunk azzal az energiával, ahogy kellene. Könnyű kosarakat kaptunk, aztán szereztünk mi is hasonlókat, egyre inkább átvettük az irányítást. A győzelem volt a legfontosabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!