Sport

2017.07.19. 18:45

24 órán át kerekeztek - A Szingó Balaton Team fiataljai a Hungaroringen bringáztak

MOGYORÓD - A Szingó Balaton Team kerékpárosai szinte minden hétvégén részt vesznek az ország valamely bringaversenyén. Most egy különleges viadalon mérettették meg magukat.

Ferencz Balázs

A Tour de Ring elnevezésű kerékpáros körverseny lényege, hogy az egyébként autó-motorsport számára épített pályán tekernek 24 órán keresztül. A Szingó Balaton egyedüliként vállalkozott arra, hogy a folyamatos 24 órás tekerést gyerekekkel teljesíti.

A Szingó Balaton Team fiatal kerékpárosai
Fotó: Egyesület

A hat fős csapat a 150 össz életév alatti kategóriában végül az első helyen végzett. A a verseny kedvéért az egyesület ráhajtott az összetett dobogós helyek egyikére is és nagyon szoros küzdelemben sikerült elcsípniük a harmadik pozíciót.

Napsütéssel, zivatarral, láncszakadással is meg kellett küzdeniük az egymást váltó versenyőknek, de így is 194 kört, vagyis összesen 835 km-t tekertek. A bronzérmet az utolsó körben biztosították be, amikor 30 méteres előnnyel értek célba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!