Sport

2016.05.03. 19:20

A Balatonon folytatják: a kupadöntőt követően Siófokon lép pályára a Fehérvár KC együttese

Székesfehérvár - A Magyar Kupában a 4. helyen zárt, a hazai bajnokságban azonban még van feladata a Fehérváriaknak. Szerdán 18 órakor Siófokon lépnek pályára.

FMH sport

Az Érd elleni elődöntőben biztosíthatták volna az őszi, nemzetközi szereplést. Győzelem esetén biztosan kilépnek a kupaporondra a KEK-ben, azonban a 25-23-as vereség azt jelentette, más utat kell járniuk, ha szeretnék megmutatni magukat az EHF-kupában. Az utolsó esélyt ez a sorozat jelenti, ami a bajnokság 5. helyével elérhető.

Persze, ez sem gyerekjáték, le kell gyűrni előbb a Siófokot, majd a Dunaújváros- Vác párharc győztesét. A másik ágon a felek már letudták az első kört, a Kohász 27-25-re győzött az acélvárosban.

- Idegenben indul a Siófok elleni csata. Így tervezte?

- Nem mérlegeltem különösebben. Úgy vélem, előnyösebb, hogy hazai pályán kerül sor a második mérkőzésre - közli Deli Rita, a Fehérvár KC vezetőedzője.

- A balatoniak ellen ön kellemes emlékeket őriz, ellenük mutatkozott be a kispadon, magabiztosan.

- Valóban jó emlékezni arra a találkozóra, végig, döntően tíz gólos különbséggel vezetve nyertünk. Azonban ez már a múlt, most a jelenben vannak komoly feladataink. Az ellenfél nagyon jó csapat, klasszisokkal, elég a tunéziai Elghaoui, vagy a két spanyol, Gonzalez és Aguilar nevét említenem. Sőt, a magyar válogatott balszélsője, Erdősi Ildikó is klasszis, de folytathatnám a sort. Ellenfelünk roppant erős kerettel rendelkezik. Tehát nem lesz könnyű dolgunk, bízom abban, hogy jövő szerdán, hazai pályán be tudjuk biztosítani a továbbjutást, azaz a 5. helyért mérkőzhetünk az utolsó kanyarban.

- A kupa fináléjában két góllal kikaptak az Érdtől, majd az FTC ellen alárendelt szerepet játszottak. Gondolom, másra számított.

- Az elődöntőben volt esélyünk, lévén ötgólos hátrányból visszajöttünk a meccsbe, azonban négy akciónkat elrontottuk. Támadó hibával, eladott labdával, rossz indítással, a szélen kihagyott helyzettel. Ez okozta a vesztünket. Bár a második félidőben az Érd vezetett, végig éreztem, lehet keresnivalónk. Mivel ellenfelünk jó csapat, extra teljesítmények kellettek volna a sikerhez, ám ezek elmaradtak.

- Az FTC pedig átszaladt az FKC-n a bronzmeccsen.

- Az első félidőben túl sokat hibáztunk, sajnos a játékvezetői felfogás sem segített nekünk. A második félidőben nem volt tartása a csapatnak.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!