Sport

2016.05.02. 19:40

A bronzérem megfelelő - Góbi Henrik szerint minden játékosa megtette a magáét

Székesfehérvár - A Gáz utcai csarnokban rendezték a húsz éven aluli férfi kosarasok országos döntőjét. A házigazdák bronzérmesek lettek.

Horog László

Az Alba Regia Sportcsarnokban bonyolított, nyolcas finálét a PVSK Pannonpower nyerte, megelőzve a Falco KC Szombathely, az Alba Fehérvár-DKKA-Balogh 2000, az MTK Törökbálint, a Budapesti Honvéd, a Vasas Akadémia, a Szolnoki Olaj KK és a Vásárhelyi Kosársuli együttesét. A torna legjobbja a pécsiek felnőtt csapatában is biztos pontnak számító Bíró Olivér lett. A legjobb ötösben helyet kapott a fehérvári Brbaklic Aleksa, míg a legértékesebb hazai játékosnak a végig remeklő Filipovics Márkót választották. A csapat edzője, Góbi Henrik szerint a bronz-érem kimondottan értékes.

Czirbus József jól játszott a tornán, biztos pontnak számított (Fotó: Molnár Artúr)

- Maradt bennem hiányérzet, titkon a döntőbe vártam az együttest. Azonban összességében elégedett vagyok. Jól kezdtünk, a Budapesti Honvédot 85-72-re vertük, ezzel bejutottunk az elődöntőbe. Ott az alapszakaszt megnyerő Falco megállított bennünket, 66-62-re kikaptunk. Volt esélyünk a győzelemre, azonban egy perccel a vége előtt a vasi együttes visszavette a vezetést. Szerencsével, nagyobb rutinnal és odafigyeléssel győzhettünk volna. Elkövettünk egy-két gyermeteg hibát, a Falco pedig van annyira jó csapat, hogy mindezt kihasználta. A bronzmeccsen végig domináltunk, a törökbálintiak próbálkoztak zónával és letámadással zavart kelteni, de ez nem sikerült, végig kézben tartottuk a meccset. Minden játékosom megtette a magáét.

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!