Sport

2017.01.19. 19:21

A Budaörs együttesét a vártnál magabiztosabban győzték le

Székesfehérvár - A vártnál magabiztosabban, tizenkét gólos különbséggel verte a budaörsieket az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata.

Horog László

Ugyanolyan mérleggel, 4 sikerrel és 6 vereséggel a háta mögött érkezett Fehérvárra a Budaörs Handball együttese, ráadásul utóbbi két meccsüket magabiztosan hozták, a Magyar Kupából a székesfehérváriakat búcsúztató mosoniakat verték magabiztosan, majd azt a Siófokot, amely érmes reményekkel vágott a szezonnak. Majd jött a budaörsiek Fejér megyei kirándulása, és a 32-20-as vereség.

Az ellenfél mestere, az élvonalban vezetőedzőként az FKC-nál bemutatkozó Mihály Attila - összesen hét évet töltött a Verseci úton, ötöt az utánpótlásban, kettőt a felnőttek kispadján - a lefújás után önkritikusan ismerte el, ezúttal gyengén teljesítettek.

Claudine Mendy honfitársai ellen bizonyíthat vasárnap Fotó: Molnár Artúr

- Az idei szezonban kétféleképpen tudunk játszani, vagy nagyon jól, vagy nagyon rosszul, most utóbbi valósult meg. A játék képét és vég-eredményét is meghatározta a mérkőzés első harmadában elkövetett rengeteg hibánk. Eljutottunk támadásban a vonalig, de onnan elég rossz százalékban használtuk ki a helyzeteinket. Ezekből a hibákból sok kontrát kaptunk, valamint a felállt fal ellen a távoli zónából sokkal veszélyesebb hazaiak teljesen szét tudták szedni a védelmünket. Gratulálok a hazai csapatnak, sok sikert kívánok nekik a nemzetközi kupában.

A hazai szakvezető, Deli Rita érthetően mosolygósan nyilatkozott a meccs után.

- Nehezen indult a mérkőzés, aztán abban a tempóban kézilabdáztunk, ahogy tudunk, és amilyen iramban játszanunk is kell. Egyre jobban " aklimatizálódunk" az EHF-kupa és a hazai bajnokik ritmusához, a szerda-szombat ütemhez, egyre érettebbé és rutinosabbá válunk. Nagyon jó formában lévő budaörsiekkel találkoztunk, nem véletlenül mondtam a derbit megelőzően a lányoknak, ne számítsanak könnyű meccsre. Ki tudtuk használni az ellenfelünk pontatlanságait, hatékonyak voltunk a felállt fal elleni játékban, és a visszarendeződéseink is jól sikerültek.

Az Alba Fehérvár KC lányai vasárnap 14 órakor fogadják a francia Brest Bretagne gárdáját a kupában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!