Sport

2014.10.20. 12:00

A Bushido utánpótlás Európa Kupán bizonyítottak a fiatal karatékák

A pestszentimrei Sportkastélyban szombaton 17. alkalommal rendezte meg Shihan Kiss Attila a tőle megszokott profi színvonalon a Bushido utánpótlás Európa Kupát, megyei résztvevőkkel.

Matók János

A 40 egyesület színeiben tatamira lépő közel 300 fős mezőnyben, a magyarországi kyokushin szervezetek mellett Ukrajna és Csehország is elküldte legjobbjait, hogy knock-down szabályrendszerben eldöntsék az Európa Kupa sorsát. A székesfehérvári központú IFK Magyar Kyokushin Szervezet részéről a Vértesi Tömegsport Egyesület két fiatal versenyzője, a Fekete testvérpár (Panna és Gergő) szállt harcba a vviadalon. Pannának első szárnypróbálgatása volt ez a verseny full kontakt szabályrendszerben. A 10 éves kislány egy hete még Tarjánban, testvédős versenyen állt a dobogón, most pedig rutinos versenyzőkre jellemző magabiztossággal küzdötte fel magát a népes mezőnyben a dobogó második fokára gyermek II -35 kg-ban. Gergőnek szintén nem volt könnyű dolga, hiszen a rangos versenyen való jó szereplés mellett a tanult taktikai elemek versenyszituációban való gyakorlása is feladata volt. Neki ez a viadal csak a felkészülés egy állomását jelentette a bulgáriai Európa Bajnokság előtt. Gergő mindkét feladatát túlteljesítette, hiszen fölényes magabiztossággal szerezte meg az aranyérmet a serdülő -65 kilósok között. A felkészülés szempontjából az ellenfelek is kitűnőek voltak, mivel mindegyikük más-más küzdőstílust magas szinten képviselve, remek lehetőséget biztosítottak a gyakorlásra.

A Vértesi Tömegsport Egyesület versenyzője, Fekete Panna (balra) szépen kivitelezett fejrúgása (Fotó: VTSE)

A versenyzők dolgát az is nehezítette, hogy Sensei Mátó Katalin és Sensei Bőke Béla edzők meghívott bíróként segítették a viadal lebonyolítását, így az előre megbeszélt feladatokat a fiataloknak önállóan kellett megoldaniuk.

A versenyen a kincsesbányai Pataki Team színeiben Pataki Nikolett gyerek lII. lány kategóriában megismételte tavalyi sikerét, és az 1. helyen végzett. Pataki Zsófia gyerek I. kategóriában szintén megvédte tavalyi elsőbbségét. Senki nem állta kemény ütéseit és rúgásait. Zsófia minden mérkőzését idő előtt ipponal fejezte be. Volt 2 másodperc alatt megszerzett győzelme is, megérdemelten állt a dobogó legfelső fokán.

Pataki Viktória a serdülő lány kategóriában, gyors győzelem után, a döntőben kiegyenlített, kemény küzdelemben, a hosszabbításban kapott fejrúgás miatt a mai napon a 2. helyezést szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!