Sport

2017.08.10. 19:40

A csákvári asztaliteniszezők nem sokáig szeretnének időzni az NB I-ben

CSÁKVÁR Az asztalitenisz Extraligából ugyan kiesett a Publó-Csákvári TC, de az NB I-ben sem lesz gyengébb a csapat, amelyben nem csak személyi változások történtek.

Szupkai Gábor

Merthogy két játékos elhagyta a csapatot, helyettük másik kettő viszont azonnal érkezett, ám emellett a csapat neve is megváltozik az NB I-es bajnokságra.

- Aqvital Csákvár TC néven szerepelünk ebben az idényben az NB I-ben. Sok külföldön játszó játékos tért haza Németországból és Ausztriából, így talán nem merészség kijelenteni, hogy az eddigi legerősebb mezőny vág neki a küzdelmeknek. Ráadásul az asztalitenisz szövetség döntése értelmében egy egyesületnek nem lehet két Extraligás csapata, így a BVSC II mostantól visszakerült ide az NB I-be. A Celldömölknek is nagyon jó csapata lesz, oda is két külföldről hazatérő játékos igazolt és nekik is van Extraligás csapatuk. Rajtuk kívül a Tatai AC és a Mosonmagyaróvár lesz bivalyerős, utóbbiban például Kovács Gábor kölcsönjátékosként szerepel majd a BVSC-ből - elemezte a bajnokság mezőnyét Tóth Árpád szakosztályvezető.

Varga Sándor az Extraliga után az NB I-ben is a csákváriakat erősíti a szezonban Fotó: Koppán Viktor

Persze a csákváriak is igyekeztek olyan csapatot összehozni, amely komolyan versenyképes lehet ebben a mezőnyben is.

- A két legerősebb játékosunk, akik az Extraligában a legjobb százalékkal bírtak nálunk, Varga Sándor és Éliás Attila, marad erre az idényre is. Őket jól ismerjük, tudjuk, hogy kiváló asztaliteniszezők. A távozóink közül Daru Zsolt Németországba költözött, Leskó Márk pedig a Tatai AC-hoz igazolt, így ellenfélként még viszontláthatjuk. Két nagyszerű új játékosunk közül Hoffmann Tamás az Extraligás Komlóból, Várbeli Tamás pedig a Pénzügyőrből érkezett hozzánk. Utóbbi 78 %-os teljesítményt nyújtott és húzóember volt a korábbi csapatában.

Ez a keret valóban kellően masszívnak tűnhet, és az elvárt eredményeket tekintve is komoly ambíciói vannak a csákváriaknak.

- Ezzel a csapattal a dobogós hely megszerzése a minimális cél, ami ebben az igen erős NB I-ben is realitás. De titkon a feljutásban és az első helyben gondolkodunk. A felkészülést már a hónap elején elkezdtük, a bajnokság szeptember közepén kezdődik - mondta Tóth Árpád.

A kiesés nem törte meg a csapatot, amely azonnal visszatérne az Extraligába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!