Sport

2017.06.10. 08:58

A Debreceni HK nem indul a MOL Ligában

Pénteken délután a debreceni csapat a saját honlapján jelentetett meg egy közleményt.

Szupkai Gábor

"A Debreceni Hoki Klub tájékoztatja a sportszerető közönséget, hogy a 2017/18-as versenyévadban nem indul a MOL Liga küzdelmeiben. A DHK menedzsmentje a felvételkori, Liga által támasztott három éves minimumot teljesítette, ehhez minden bizonnyal, az országban egyedülálló módon, Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosította a legnagyobb támogatást.

A jelenleg bizonytalan anyagi helyzet, illetve szponzorok hiányában, a vezetés döntése alapján nem kockáztatják meg, hogy az idény alatt kerüljön a csapat visszafordíthatatlan helyzetbe, így nem nevez június 15-én a Ligába. Természetesen a biztos szponzori háttér megteremtését követően az egyesület ismét részt kíván venni a magyar első osztályú felnőtt bajnokságban."

Ezzel már a második csapat került ki a MOL Liga tavalyi szereplői közül. A héten a Dunarea Galati indulását nem engedélyezte a Liga, korábbi rendezési hiányosságok, a szabályzat be nem tartása és anyagi problémák miatt.

A Szövetség kijelentette, tanulmányozza a problémát és minden lehetőséget megvizsgál annak érdekében, hogy a 2017/2018-as első osztályú férfi felnőtt ligában szereplő magyar csapatok száma ne csökkenjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!