Sport

2015.05.20. 13:37

Utolsó bajnokiját vívja a Fehérvár KC női kézilabdacsapata Siófokon

Székesfehérvár - A Siófok KC-Galerius Fürdő vendége a Fehérvár KC női kézilabdacsapata. A meccset csütörtökön, 18 órakor rendezik Siófokon.

Horog László

A szezonkezdés előtt mindkét együttes a négy közé jutást tűzte ki célul, egyiknek sem sikerült, a középső házban fejezik be a 2014-15-ös bajnokságot. A balatoniaknak sikerült jobban, öt győzelemmel állnak, magabiztosan zárnak az 5. helyen, ezzel ősszel kiléphetnek a nemzetközi porondra, az EHF-kupában bizonyíthatnak. A fehérváriak a 6. helyen fejezik be a küzdelmeket, a Debrecen és a Békéscsaba előtt. A siófokiakkal két hete találkoztak utoljára, a látogatók 30-23-ra nyertek a Köfém Sportcsarnokban.

A csütörtöki, idényzáró derbire eredetileg vasárnap került volna sor, ám a balatoniak a klubtulajdonos családi programja miatt kérték a találkozó előbbre hozását, amibe a fehérváriak belementek.

A kapus Kiss Éva utolsó mérkőzését vívja a fehérváriak mezében. Fotó: Molnár Artúr

A két egylet között jó a kapcsolat, s miután a meccsnek különösebb tétje nincs, az FKC elnöke, Balássi Imre belement a változtatásba. A hazaiak érzelmes derbire készülnek: a nyáron nyolc játékos távozik, új csapatot építenek. A fehérváriak sem tétlenkednek, erősebb együttest szeretnének, rövidesen konkrét bejelentések következnek. Az FKC jövő pénteken a 2005-ös, EHF-kupa győzelemhez kapcsolódó, nagyszabású gálával zárja az idényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!