Sport

2014.07.19. 11:58

A Derby helyett a Hannover ellen játszik a Csákvár

Az Aqvital FC Csákvár Ausztriában csap majd össze július 30-án a német Bundesligás csapattal.

Matók János

Bár az angol Derby County lemondta az Aqvital FC Csákvár elleni ausztriai felkészülési labdarúgó mérkőzést, egy másik sztárcsapat, a Hannover vár az NB II-es együttesre. Mely szombaton a szintén másodosztályú Soroksár otthonában kapott ki.

A magyar klubok közül négy NB I-es alakulat, a Debrecen, a Videoton, a Honvéd és a Fradi büszkélkedhet azzal, hogy ezen a nyáron nemzetközileg is jegyzett gárda ellen léphetett pályára felkészülési meccsen: a debreceniek a francia Lyont látták vendégül július elején, a fehérváriak egy hete a francia bajnok PSG vendégei voltak az ausztriai Gleisdorfban, a kispestiek pedig napokon belül fogadják a Bozsik-stadionban a törökök sztárcsapatát, a Galatasarayt, míg a Fradi az angol Chelsea ellen tartja pálya-avatóját. De hogy jövünk ebbe a sorba mi? – jelent meg a hír a csákvári klub hivatalos honlapján, az aqvitalfc.hu-n.

– Azt hiszem bármelyik magyar csapat szívesen lenne most a helyünkben – újságolta a honlapnak örömmel Hegedűs Ferenc technikai vezető. – Bár a az angol Derby elleni meccsünk meghiúsult, Gelei Károly FIFA licences mérkőzés-szervező segítségének köszönhetően összejött egy másik, nem kevésbé izgalmas mérkőzés. Végre minden akadály elhárult, s aláírás került az a szerződés, mely szerint július 30-án 16 órakor fogad minket a német Bundesliga első osztályának meghatározó együttese, a Hannover 96 gárdája. A felkészülési mérkőzésre a németek ausztriai edzőtáborozása során, Bad Radkersburgban kerül sor. Ugyan mikor a találkozót elkezdték szervezni, még Huszti Szabolcs is a hannoveriek játékosa volt, ám azóta Kínába utazott az egykori magyar válogatott középpályás, így ő minden bizonnyal már nem lesz ott az összecsapáson.

Az Aqvital FC (Szabó – Ambrus, Dulló, Hajdu, Fényes – Kőbányai, Domokos, Bakos, Varga – Gajdos, Molnár T. csereként Gelei, Imrik, Domján, Wild, Molnár Cs., Erős, Köntös lépett pályára) szombaton délelőtt az NB II-ben szintén újonc Soroksár – Lisztes Krisztián csapata – otthonában lépett pályára. A felkészülési mérkőzés végeredménye: 2-0 (1-0), gólszerző: Péter, Lannert. A jó iramú és lendületes első félidőben mindkét oldalon adódtak lehetőségek, Molnár előtt három is. A folytatásban a hazaiak jobban játszottak. A meccs után a Csákvár elköszönt a próbajátékos Erőstől és Kőbányaitól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!