Sport

2017.01.12. 19:15

A Dornbirnban elszalasztott esélyt Villachban kell visszahozni

Székesfehérvár - Az Erste Bank Eishockey Liga 43. fordulójában nyernie kell a Fehérvár AV19 együttesének a Villach SV vendégeként.

Ferencz Balázs

Az EBEL legutóbbi, szerdai játéknapján a Fehérvár AV19 jégkorongcsapata 4-0-s vereséget szenvedett Dornbirnban, s így nem tudott feljebb lépni a tabellán. Pedig az alapszakasz utolsó meccsein lehetne fogni a közvetlen riválisokon, hogy a székesfehérváriak az alsóház minél előkelőbb helyén kezdhessék a középszakaszt. Rádásul a többi találkozó eredménye is kedvezően alakult szerdán: a Villach kikapott a Linztől (2-5), a Graz 4-0-s vereséget szenvedett a Salzburgtól, a Znojmo pedig Bolzanoban hasalt el (3-1).

Benoit Laporte is tudja, minden pontnak értéke van Fotó: Koppán Viktor

- Elégedett vagyok az első harmadbeli játékunkkal - értékelt Benoit Laporte, a fehérváriak vezetőedzője a voralbergi vereség után. - Tudni kell, hogy hajnal háromkor került ágyba a csapat, tizenkilenc órát töltöttünk úton egy műszaki hiba miatt. Nem így terveztük, de a srácok jól alkalmazkodtak ehhez a helyzethez. Az első két gól egyéni hiba következtében esett, ezen sajnos nehezen léptünk túl. Bár a második harmadban 19 kapura lövésünk volt, nem született gól. Emellett a második harmadtól úgy láttam, nem voltunk elég élesek, majd két újabb könnyű gólt kaptunk. Természetesen csalódott vagyok a vereség miatt, hiszen a többi mérkőzés számunkra ideálisan alakult. Ha oda akarunk érni a hetedik helyre, pénteken mindenképpen győznünk kell! - hívta fel a figyelmet a kanadai-francia tréner.

Bizony, a pénteken 19 óra 30 perckor kezdődő rangadón meg lehet előzni a Villach együttesét. A fehérváriak 55 pontjukkal a 10. helyen állnak, míg a karintiai alakulat csupán egy ponttal gyűjtött többet, s ezzel a hetedikek. Ugyanakkor a VSV vendégeként idén szellős volt a Volán. Az itthon két alkalommal is 3-2-es győzelemmel megvívott szoros meccsek mellett Villachban kapta idén a legtöbb gólt a Fehérvár. A VSV 8-5-tel küldte haza október 30-án Kógeréket. Öt szerzett találat bőven elég lehet a diadalhoz péntek este is, de nagy szükség lesz a hazai támadások megfékezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!