Sport

2015.01.18. 20:40

A Dunaújváros nyerte a Fehérvár KC elleni csatát

Fejér megyei rangadóra került sor az NB I-es női kézilabda-bajnokság 15. fordulójában, ahol a Dunaújváros Kohász KA öt góllal nyert a Fehérvár KC ellen.

Agárdy Csaba

A mérkőzés előtt a sportcsarnok aulájában emlékeztek meg Kulcsár Anitáról, aki tíz évvel ezelőtt január 19-én hunyt el autóbalesetben. Az eseményen részt vett a két klub vezetése (mind a két klubban játszott Kulcsár Anita), a dunaújvárosiak részéről Szemenyei István ügyvezető igazgató, és Radulovics Bojana szakmai igazgató, míg a fehérváriakat Balássi Imre, a Köfém SC elnöke, Siti Beáta technikai vezető, Deli Rita, Virincsik Anasztázia és Babiczky Tibor képviselte a megemlékezésen. Jelen volt Dorkota Lajos, Dunaújvárosi korábbi országgyűlési képviselője, napjainkban a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke. Egy rövid beszéddel Szemenyei István emlékezett meg a 29 éves korában tragikusan eltávozott válogatott beállóról.

A mérkőzés is egyperces gyászszünettel kezdődött Kulcsár Anita emlékére, majd útjára indult a labda. Az első gólt a vendégek szerezték a 2. percben Kazai révén. Még ugyanebben a percben Triscsuk egyenlített, majd Bulath meg is szerezte a vezetést a dunaújvárosiak számára (2-1). Ezután sokáig nem változott az eredmény: a 7. percben ismét Bulath volt eredményes. Egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól, küzdelmes kemény mérkőzést láthattak a szurkolók, akik remek hangulatot teremtettek a teljesen megtelt Dunaújváros Sportcsarnokban, ahol egy szektort a fehérvári szurkolók töltöttek meg. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a végére 12-10-es dunaújvárosi vezetés alakult ki.

Az első játékrész alapján senki sem gondolt volna arra, hogy a második úgy kezdődik, ahogy. A Kohász nyolc perc alatt produkált egy 6-0-ás szériát, így a hazai csapat már 18-10-re vezetett. Mint később kiderült ez elegendő volt a győzelem megszerzéséhez. A 49. percben Tilinger büntetője után még feljöttek a fehérváriak 18-15-re, de az 57. percben Bulath hétméterese után ismét négy gól volt a két csapat között (22-18).

A Dunaújvárosi Kohász a mérkőzés végéig tartotta előnyét, és 25-20-ra nyert.

Mátéfi Eszter: – Vérbeli rangadón, kiválóan felkészített csapat ellen óriási győzelmet arattunk, le a kalappal a lányok előtt. Örülök, hogy sikerült igazi kézilabdaünnepet produkálnunk, méltóképpen tisztelegtünk a tíz éve elhunyt Kulcsár Anita emléke előtt.

Bakó Botond: – A második félidő elején hét-nyolc percig gyengélkedtünk, ez döntően befolyásolta a végeredményt. Ezt követően még felálltunk, de a kulcspillanatokban Triffa többször is bravúrosan hárított. Nagyon nehéz szituációban vagyunk, rengeteg játékosunk beteg, a mérkőzés elején Kazai is megsérült. Steriova közel sincs megfelelő szinten.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!