Sport

2016.02.07. 20:23

A Dunaújváros PASE fiatal csapata bizonyította erejét

Székesfehérvár – Ezer sebből vérző, fogatlan oroszlán? A Dunaújváros PASE fiataljai megmutatták, hogy ha már így alakult, felveszik bizony a kesztyűt és küzdenek.

Szupkai Gábor

Nem sokáig tart már a böjt a drukkereknek a fagyos lelátókon, hamarosan itt a tavaszi futballrajt. A hétvégi Videoton II–Dunaújváros PASE mérkőzés még nem vérre ment, ám ez volt a vendégek első idegenbeli felkészülési találkozója. A dunaújvárosi egyesület sajnos nem a legszebb napjait éli, a klub a héten szerződést bontott a szakmai stábbal és a játékosokkal.

A dunaújvárosiak fiatal játékosokból álló csapata most a Videoton II fölé nőtt, és simán nyert Fotó: Molnár Artúr

A csapat U-19- es korú labdarúgói adják majd tavasszal az együttes gerincét, emiatt Sallói István sportigazgató azt nyilatkozta, hogy fel kell készülnie mindenkinek, hogy a DPASE jövőre esetleg NB III-as csapat lesz. Ezen a mérkőzésen egy ilyen együttes ellen próbálhatták ki magukat az újvárosiak, hiszen a vendéglátók második helyen állnak a Nyugati csoportban. Igaz a Videoton II-nél szintén a csapatépítés a feladat. Télen a legjobbak Siófokra vagy a Videoton első csapatához kerültek, hat új játékos érkezett, lesz tehát dolga Disztl Lászlónak és Dvéri Zsoltnak, mire ismét egységes csapatot kovácsolnak.

A dunaújvárosiak már tíz perc után kétgólos előnyben voltak Kercsó és Maka góljaival. Ezt az első negyvenöt perc végéig egy Keglovics-találattal megtoldották a vendégek, ezzel 3-0-ra vezettek a szünetben. Majd a hetvenötödik percben a csereként beálló Dobos szép gólja volt a végszó, ami után 4-0-s vendéggyőzelem került a históriás könyvekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!