Sport

2017.06.07. 19:30

A Falco megtréfálta az Albát

Székesfehérvár - A férfi kosárlabdázók bajnoki döntőjének első, koronázó városi összecsapását a Falco KC nyerte 77-76-ra.

Horog László

Az események a kezdés előtt egy órával kezdtek felgyorsulni. Ahogy múltak a percek, úgy érkeztek egyre többen az Alba Regia Sportcsarnokba, a férfi kosaras bajnoki döntő első összecsapására.

A telt ház nem lepett meg senkit, természetesen az sem, hogy a szombathelyiek csordultig töltötték a vendégek számára fenntartott szektort, a vasi hívek a Falco klubirodáján egy óra alatt elkapkodták az első meccsre érvényes tiketteket. A hazai szurkolók dobosokkal megerősítve, valamint a hosszanti szektort beborító, látványos, kék-fehér drapériával készültek - középen a város hatalmas címerével -, a vendégek is hoztak ütős eszközöket, valamint hosszasan kiabálták: "Mi leszünk a bajnokok!" Az albások hívei természetesen másként vélekednek.


A meccset a Himnusz előzte meg, a derbi Pustahvar hármasával indult, erre Mohammed felelt középtávolról, Lóránt pontjaival pedig már az Alba vezetett. A későbbiekben Lóránt és Pustahvar villogott, a vendégeknél csak utóbbi volt eredményes. Taylor hármast hintett, majd Shepard kettest, azonnal időt kért Srecko Sekulovic, a látogatók trénere, 13-5. Tóth Norbert révén közelebb jöttek, aztán Váradi triplájával még inkább. Pustahvar hármasával egyenlítettek is, Dzunic érthetően időt kért. A pár percet pihenő Taylor visszatért Mohammed helyett, a vendégek a pontkirály Govens lehetetlen szögből, az alapvonalról elengedett, sikeres kosarával vették át a vezetést az első negyed zárása előtt, 18-19.

A kétperces szünet után Lóránt jóvoltából visszavette az előnyt a házigazda, de ellépni nem tudott. Aztán Mohammed távoli kosarával sikerült (27-22), Barham azonnal reagált, szintén távolról. Lóránt és Keller jól szedte a lepattanókat, őrizte nehezen kicsikart, ötpontos előnyét a vendéglátó. Govens remekelt, hirtelenjében szerzett, két hármasa nyomán vezetett a Szombathely, Dzunic időt kért, 34-35. Mohammed és Taylor révén fordított az Alba, majd Medford kapta el a fonalat, az első félidő végén 44-43 állt a táblán.

Fordulás után Mohammed előbb ügyeskedett, majd rontott, labdát adott el. A túloldalon a center, Zigeranovic lendült bele, hozta közel a vasiakat, akik Govens és Váradi pontjaival már vezettek, 48-51. Govens rendre jó döntéseket hozott, hiába igyekezett szorosan őrizni Taylor, a Falco motorját nem tudták tartani a fehérváriak. Edwardsot az előzőleg kicsit szusszanó Shepard váltotta, Govens újabb kosara nyomán Dzunic érthetően időt kért a harmadik negyed derekán, 50-57. Újabb szombathelyi pontok következtek, Edwards visszatért, bravúros kosárral nyitott, a Falco mestere időt kért. Farr zsákolt, aztán hosszú időn át nem esett találat, fél óra elteltével a vendégek álltak jobban, 59-61.

Pustahvar hármasa célba ért, Edwards egalizált, Farr remek triplájával pedig már a Fehérvár volt előnyben, 67-64. Mindenkitől szurkolást kért a hazai B-közép, Mohammed növelte a különbséget, aztán az okozott zavart, hogy a parkettet törlő fiú ütközött a hazai kispad mellett váratlanul labdát szerző Medforddal. Az irányító pontjaival később fordított a Falco, a vége előtt két perccel Dzunic időt kért, 72-73. Taylor betalált, így tett Govens is, a végén elképesztő izgalmak közepette, egy ponttal nyert a Falco, 76-77.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!