Sport

2017.03.22. 21:05

A Fehérvár AV 19 U18-as csapata megvédte címét az osztrák ligában

Székesfehérvár - Az osztrák ifjúsági jégkorong liga döntőjének harmadik mérkőzésén a Fehérvár AV 19 legyőzte az UTE-t, és bajnok lett.

Káldor András

Egy évvel ezelőtt az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U18-as csapata duplázni tudott, azaz megnyerte a magyar bajnoki címet a MAC Budapest együttese előtt, és mellé bezsebelte Fehérvár AV 19 néven az osztrák ifjúsági jégkorong ligában, az EBJL-ben is az elsőséget. A mögöttünk hagyott hétvégén megvédte magyar bajnoki címét a társaság, miután hazai jégen 4-2-re nyert a MAC Budapest együttese ellen.

Kiss Dávid vezetőedző alakulata így vereség nélkül fejezte be az egyik fél három győzelméig tartó finálét. Az újpesti fiatalok abban reménykedtek, hogy megnyerhetik a legfényesebb érmet, de a Fehérvár AV 19 játékosai tettek arról, hogy a három győzelemig tartó párharcban eddig ne sok örömük legyen, hiszen két győzelem után már csak egy lépés választotta el őket a címvédéstől. Mindenesetre a hazai 4-3-as, és az idegenbeli 6-2-es fehérvári siker után különösebben nem lepődtünk meg, hogy a csarnok parkolója megtelt autókkal, és a lelátón sem csak a játékosok családjai képviseltették magukat.

Ez volt az első fehérvári találat, Dézsi Bence (kék, 51) korongja már túljutott az újpestiek gólvonalán Fotó: Molnár Artúr

Már a találkozó kezdetén kapujához szegezte ellenfelét a Fehérvár, és percekig nem tudtak szabadulni harmadukból a vendégek. Aztán az 5. percben jött a hideg zuhany, ugyanis szinte a semmiből előnyhöz jutottak a lilák, Szalma Zsolt jól eltalált, távoli löketével. 0-1. A góltól felbátorodtak az újpestiek, és Pinczés Bendegúznak többször is bizonyítania kellett tudását a hazai ketrecben. A játékrész vége azonban már ismét a kék-fehéreké volt.

Komoly nyomást helyeztek Márkus Levente kapujára, és ennek meg is lett az eredménye még az első szünet előtt egy kapu előtti kavarodás után Dézsi Bence piszkálta be a pakkot a gólvonal mögé. 1-1. A középső harmadból alig telt el 15 másodperc, amikor felszakadt a gát a Fehérvárnál, és Búzás Arnold Péter Andor átadásából megszerezte a vezetést, 2-1. Nem tartott sokáig az örömük, mert villámgyorsan, két perc múlva egalizált Kovács Sebestyén, 2-2.

A folytatásban kiegyenlített játékot láthattunk, mindkét kapu többször volt veszélyben, ám a döntés a záró harmadra maradt. A 46. percben Dézsi egy az egyben vezethette a korongot Márkusra, de a szélső elkapkodta a kínálkozó lehetőséget. Majd Mihály Ákos kanyarodott a kapu elé, de Márkus tisztázott.

Másodjára már nem hibázta el a szélső, aki az 51. percben Vas Márk lövése után kotorta be két lépésről a korongot, 3-2. Két perccel a vége előtt az UTE levitte kapusát, és időt is kért szakvezetője, Virág Csaba. Ezt követően Péter lőtt még egyet az üres kapuba, bebiztosítva a bajnoki címet. 4-2.

Fehérvár AV 19-UTE 4-2 (1-1, 1-1, 2-0)

Székesfehérvár, 550 néző

Vezette: Rencz, Varjú, Árkovics G., Szabó D.

Fehérvár AV 19: PINCZÉS B. - Halasi, VAS (1), BÚZÁS 1, PÉTER 1 (2), Madácsi - Horváth M., Bognár P., MIHÁLY 1 (1), Almási (1), Dézsi 1 - Balajthy, Németh Á., Nagy Á., Vértes, Vincze G. - Illés, Fekete B., Sábián, Császár, Pinczés O. Vezetőedző: Kiss Dávid

UTE: MÁRKUS - Horváth O., Blazsej, Csatádi, Horváth Á., Kovács S. 1 - Egyedi, POKORNYI (1), Barta, Paterka (1), SZALMA 1 (1) - Szabó Zs., Molnár A. (1), Gálos, Zsigmond, Selmeczi - Papa, Gáspár, Paluska. Vezetőedző: Virág Csaba

Kiállítás: 6 illetve 4 perc



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!