Sport

2016.01.26. 20:32

A Fehérvár AV19 az utolsó harmadban talpra állt, de kikapott

Az EBEL középszakaszának harmadik fordulójában az alsóházat vezető EC VSV otthonába látogatott a Fehérvár AV19 jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Villach SV–Fehérvár AV19 4-3 (2-0, 1-0, 1-3)

Villach, 3236 néző, Vezette: Warshaw, Zrnic ( Hoffsätter, Rakovic)

VSV: Lamoreux – Bacher 1 (1), Schlacher, Panve, McBride, Petrik – Kelly, Unterluggauer, Kromp, Hunter (2), Santorelli 3 – Brunner, McKiernan, Platzer, Verlic, Nageler – Jennes, Kreuter, Leiler, Johner, Alagic. Vezetőedző: Greg Holst.

Fehérvár AV19: Rajna – Brocklehurst, Martinelli (1), Kóger, Sarauer, Banham – Wehrs 1, Szirányi, Kovács, Bartalis, Sikorcin – Varga, Manavian, Nagy 1, Francis, Bodo (1) – Orbán A., Sárpátki 1, Vincze, Benk, Orban B. (1). Edző: Hannu Järvenpää.

Kiállítások: 10 ill. 6 perc

Fotó: Koppán Viktor Dávid

A két győzelemmel rajtoló Fehérvár AV19 alakulatára nehéz feladat várt Villachban, hiszen a karintiai legénység éppen lemaradt a biztos rájátszást érő hatodik helyről az alapszakasz végén. Az esélyekre fittyet hányva Hannu Järvenpää így is a győzelem reményében vezette fiait korábbi munkaadója ellen. A Villach nagy elánnal kezdett. A 4. percében Santorelli indult meg, kicselezett egy fehérvári védőt, majd köténygólt lőtt Rajnának. A 15. minutumban Bacher lövését követően a korong a palánkról visszapattanva megkerülte a kaput, s az üresen érkező Santorelli ismétlésére már nem ért át Rajna, 2-0.  Hiába játszott négy komplett sorral a Volán, ezen az estén nem bírtak a fehérváriak az AHL-ben 186 meccset lehúzó kanadai-olasszal, Mark Santorelli a 33. percben harmadszor is beköszönt. A támadó Hunter passzából volt eredményes 3-0. A Fehérvár frappáns góllal éledezett a harmadik periódusban. Sárpátki kapott korongot középen, melyet a fiatal csatár Lamoreux kapujába bombázott, 3-1. Az agilisen játszó fehérváriak felzárkóztak: az 52. percben Bodo kerülte meg a kaput, visszapasszolt az érkező Nagy Gergőnek, aki a hálóba vágta a pakkot, 3-2. Rohamozott a Volán, kapus nélkül is, Bacher betalált az üres kapuba, de néhány másodperc múlva Wehrs állította be a 4-3-as végeredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!