Sport

2015.11.01. 18:57

A Fehérvár AV19 hatékony emberelőnyös játékával tartotta itthon a pontokat

Székesfehérvár – Nagy csatában, egygólos hátrányból fordítva diadalmaskodott a Fehérvár AV19 az Innsbruck ellen.

Ferencz Balázs

A mérkőzés nélküli hétköznapok után dolgos hétvégét tudhatott maga mögött a Fehérvár AV19 jégkorong csapata. Szombaton az EBEL alapszakasz-dobogóját ostromló Dornbirn-t fogadták a fehérváriak, s egy remek első harmadbeli játék után csupán egy ponttal gazdagodott. Orbán és Sikorcin góljaira három dornbirni válasz érkezett, az utolsó a hosszabbítás második percében, 3-2-re kikapott a Volán hazai jégen.

Rob Pallin vezetőedző bosszús is volt, hiszen hiába mentek jól a sorok, a korongokat szinte képtelenek a kapuba juttatni. A fehérvári szakvezető azt várta játékosaitól, hogy 24 órán belül talpra állnak, és vasárnap este energikus, és eredményes játékkal rukkolnak elő az Innsbruck ellen.

– Erőteljesen és energikusan kell kezdenünk a meccset, már az első percektől tudatosítanunk kell az innsbruckiakban, hogy nehéz este elé néznek. Kemény, fizikai hokit kell játszanunk, meg kell csinálnunk a munkás, apró dolgokat, mert ezek vezetnek a győzelemhez – vázolta a sikerhez vezető utat a Volán amerikai trénere, aki jól tudta, ha az Innsbruck ellen is elvérzik együttese, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülhet.

Az első harmadban hiába keresték, nem is találtak fogást a felek, így bizakodva buzdíthatta csapatát mindkét szurkolótábor. Még az oly remek hangulatot teremtő fehérvári jégcsarnokban is mindenek felett szárnyalt a maroknyi tiroli különítmény jókedve, nem csoda, hiszen a 10. perc környékén harminc pálinkából és jófajta keserűlikőrből alkotott „vegyestálat” hörpintettek le némi sör és bor kíséretében.

A fehérvári publikumnak sokmindennek nem örülhetett a második húsz percben sem. Nem ment a játék a fehérvári csapatnak, Rajna Miklósnak többször is védenie kellett, elől pedig a társak nem sokra mentek. Még ha meg is kínálták az osztrák kaput, a Chiodo-ról lecsorgó korongokra rendre a tiroliak érkeztek leggyorsabban. Olykor a korongkihozatal is nehéz feladatnak bizonyult a saját harmadban, s éppen ezt használta ki az Innsbruck. A 35. percben egy eladott pakk jutott el Patrick Mössmerig, aki előbb kimozdította Rajnát, majd a kapus alatt a ketrecbe csúsztatott, 0-1. A Fehérvár kapott egy esélyt emberelőnybe került, de az enervált fórosjáték láttán már-már felerősödött a hazai közönség füttyszava, amikor a harmad vége előtt 30 másodperccel Aaron Brocklehurst gyötörte be a korongot, 1-1. A záró periódust egy buta kiállítás miatt emberhátrányban kezdte a Volán, mégis nagy elánnal rohamozott. Ráadásul Bahn kiállításánál újabb előnyös gólt szereztek a fehérváriak, Ryan Kinasewich első volános  találatával fordítottak a kék-fehérek, 2-1. A végéig tartotta előnyét a Volán, s végre újabb meccset nyert.

FEHÉRVÁR AV19–HC TWK INNSBRUCK 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)
Ifj. Ocskay G. Jégcsarnok, 3016 néző, v.: Trilar, Zrnic
FAV19: Rajna – Brocklehurst 1(ee), Martinelli, Kóger, Sarauer (2), Kinasewich 1(ee) – Wehrs (1), Szirányi, Kovács Cs., Sikorcin, Banham (2) – Orbán, Varga, Connolly, Francis, Sárpátki – Nagy G. (1), Vincze, Benk. Vezetőedző: Rob Pallin.
Innsbruck: Chiodo – Liffiton, Vaballegooie, Lammers, Hahn, Ulmer – Ross (1), Saringer, Frishmann, Spurgeon, Scofield – Ebner, Schaus, Schennach, P. Mössmer 1 – Hörtnagl, Steinacher, Schramm. Vezetőedző: Christer Olsson. Kiállítások: 6 illetve 6 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!