Sport

2016.01.28. 17:25

A Fehérvár AV19 Klagenfurtban akár rájátszást érő pontokat szerezhet

Székesfehérvár – Klagenfurtban folytatódik a Fehérvár AV19 számára a jégkorong EBEL-ben a „mini rájátszás”, azaz a középszakasz.

Ferencz Balázs

A Villach elleni idegenbeli meccset követően kijelenthetjük, a papíron legnehezebb mérkőzésen már túl van a Volán. Bár pontot nem sikerült szerezni, ám ez csak hajszálon múlt, és a harmadik harmadban nyújtott játék több volt mint biztató. Végre gólerős játékot láthattunk a fehérváriaktól, már csupán az emberelőnyös helyzetekben kellene javulást produkálni és máris mindenki fényesebben látná a jövőt. Mert sajnos a létszámfölényes játék minősége miatt nem jött össze a bravúr a Villach otthonában. Az utolsó hét és fél percben hat percnyi előny kapott a FAV19, és ebből közel egy percig kettős fórban támadhatott az egyenlítésért. Azonban betalálni sem ekkor, sem később, a kapus lehozatalakor nem sikerült, ami végül a vereséget jelentette. Most azonban előre kell tekinteni, mert ha a Villach elleni derbit a legnehezebb mérkőzésnek neveztük, akkor a pénteki Klagenfurtban vívandó összecsapás a második legkeményebb a középszakaszban.

A vendéglátók lesznek várhatóan a közvetlen ellenlábasai a Volánnak a felsőházhoz csatlakozásért vívott hadjáratban. Az idei szezonban nem a Klagenfurt ellen a legrosszabb a fehérváriak mérlege, hazai pályán mindkét alkalommal büntetők után örülhetett a Volán. Vendégként már csak ötven százalékos a mérleg, a szezon elején három pontot gyűjtött idegenben a FAV19, a következő látogatás ennél sokkal rosszabbul végződött, akkor üres kézzel volt kénytelen hazakullogni a csapat.

Fotó: Molnár Artúr

A középszakaszban Karintia tartomány fővárosának együttese, előbb hazai jégen kapott méretes pofont az Innsbrucktól, egy 4-0-ra elveszített mérkőzésen, majd udvariatlan vendégként Grazból távozott 8-1-es diadallal. Reméljük előbbi formájukat hozzák a klagenfurtiak.

Az igazi pikantériáját még is egy másik esemény adja majd ennek a párharcnak. Sofron István egy kisebb perpatvart, vitát és levelezést követően először lép majd jégre a Klagenfurt piros-fehér mezében egykori csapata és társai ellen. A fehérvári jégen nevelkedett, a Fehérvár AV19 mezében EBEL-gólkirályi címet ünneplő Sofi az ominózus visszatérés-mizéria után is utalt rá: furcsa érzésekkel készülődik anyaegyesülete fogadására, s talán még ő sincs tisztában azzal, mit vált ki belőle a nagy találkozás. Tény, a német élvonalban vitézkedő, de a rájátszásról lemaradó Krefeld korábbi magyar csatára egyelőre küzd a beilleszkedéssel Klagenfurtban. Két mérkőzésen van túl a piros-fehérek mezében, s még nem kapta el igazán a fonalat a KAC harmadik sorában. Félreértés ne essék, annak ellenére szeretjük a minidig csupaszív Sofront, hogy nem tért vissza a Raktár utcába, ugyanakkor most örülnénk, ha még mindig nem találná helyét új csapatában.

Az első korongbedobásra 19.15-kor kerül sor a virágok városában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!