Sport

2015.11.29. 18:52

A Fehérvár AV19 koncentrált játékkal, sokat védekezve nyert a Znojmo ellen

Székesfehérvár – Az Erste Bank Eishockey Liga 26. fordulójában azt az Orli Znojmo együttesét fogadta a Fehérvár AV19, mely csapat ellen sohasem egyszerű nyerni.

Ferencz Balázs

„Ha a Sofi csinálja a jeget, biztosan nyerünk!” – hangoskodott az Orli Znojmo elleni összecsapás előtt egy órával egy Volán-szurkoló, aki szerint a rolbát irányító egykori kiváló hokis, Sofron Árpád csúszka-technikája garancia a sikerre. Bár csak ezen múlna, fohászkodhatott jónéhány magyar hokiszimpatizáns, hiszen az EBEL tabelláján második helyen álló csehek ellen soha nem ment igazán a játék, még akkor sem, ha nyert a Fehérvár AV19.

Fotó: Molnár Artúr

Ennek ellenére bátran, és elsöprő lendülettel kezdett Rob Pallin alakulata. Már a második percben Bodo paskolhatta a pakkot közvetlen közelről Nechvatal kapujára, majd aztán az első fehérvári emberfórt góllal sikerült idő előtt lezárni. A 6. percben Chris Bodo köszönte szépen Connolly passzát, és négy méterről vágta a korongot az üresen hagyott cseh kapuba, 1-0. Pedig ezen az estén sem verekedtek a fehérvári játékosok a csapatba kerülésért, Bahnam bokáját pénteken műtötték, Sarauer felépüléséről nincsenek információk, Bartalis visszatérésére pedig még két-három hetet várni kell, s továbbra sem lehet számítani Szirányi, Reiter, Varga Arnold, Sikorcin, Kinasewichjégre lépésére... A három sorral, öt védővel hokizó fehérváriak mégis irányítottak, a 16. percben Brocklehurst tüzelt a bal szélről, a Nechvatalról lecsorgó korongot pedig Brance Orban csúsztatta a gólvonal mögé, 2-0.

A középső periódus egyre több Znojmo-akciót hozott, főként az emberelőnyök alkalmával voltak aktívak a csehek, de a záporozó lövéseket Hetényi Zoltán nagyon koncentrált mozdulatokkal fogta.  A harmad utolsó nyolc percében felpörgött a Fehérvár, ráadásul emberelőnybe került. Öt perccel a játékrész vége előtt Kevin Wehrs lövése nyomán a pakk a középen érkező Sárpátki Tamás elé került, aki 8 méterről fonákkal helyezett a kapuba a kapus válla fölött, 3-0. A harmadban egyébként elképesztő volt a Znojmo fölénye, már ami a kaput veszélyeztető lövéseket illeti (5-22). Hetényi állta a sarat, s az utolsó játékrész nyitányán háromgólos előnnyel, azonban a szünet előtti kakaskodás miatt emberhátrányban karcolhatták a jeget Fehérvári Ördögök. Nem is bírta a Volán a nyomást, Colton Yellow-Horn váltotta gólra a csehek fórját, 3-1. A szépítés után beszorult a Volán, főként kontrákból indultak meg a kék-fehérek, de a visszazáró znojmóiak között sokszor elakadt a korong. Kóger járt a legközelebb a gólszerzéshez, korongszerzése utáni szólója végén Nechvatal hárított. A találkozó vége előtt hét és fél perccel Stehlik lökte csúnyán a palánkra hátulról Connolly-t. de a kettőperces kiállításból lövést sem eresztett kapura a Fehérvár. Másfél perccel a végső dudaszó előtt már ünnepelt a közönség, hiszen győzelmével – no meg a Bolzano vereségével – a Fehérvár AV19 fellépett az EBEL tabellájának rájátszást érő hatodik helyére.

Fehérvár AV19–HC Orli Znojmo 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)

Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3186 néző, Vezette: Gruber, Smetana (Ettlmayer, Kaspar)

FAV19: HETÉNYI – Martinelli, BROCKLEHURST (1), Kóger, Nagy G., Sárpátki 1(ee) – Wehrs (1), Orbán, CONNOLLY (1), Francis, BODO 1(ee) – Szaller, Korbuly, Kovács, Benk (1), Orban 1 – Szabó-Pál, Kocsis, Vincze. Vezetőedző: Rob Pallin.

Znojmo: Nechvatal – Senkelik, Sulak, Beroun, LATTNER, Novak – Roupec, Biro, TOMAS, PUCHER, Podesva – Stach, Stehlik, Sedivy, Bartos (1), Yellow-Horn 1(ee) – Baca, Boruta, Spacek, Rehus, Csamango. Vezetőedző: Jiri Reznar.

Kiállítások: 8 illetve 10 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!