Sport

2016.12.09. 20:53

A Fehérvár AV19 négygólos hátrányból állt talpra, és nyert a Linz ellen

Székesfehérvár - Az EBEL 28. fordulójában nem várt könnyű mérkőzés a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatára, a ligamásodik Black Wings Linz vendégeskedett a Raktár utcában.

Ferencz Balázs

Idén még nem termett sok babér az EHC Liwest Black Wings Linz ellen, a Fehérvár AV19 hazai jégen és idegenben is kapott egy ötöst az osztrákoktól, mindkétszer 5-2-re nyert a tabella második helyén álló Linz. Most sem teketóriáztak sokat, 1 perc és hét másodperc telt el a meccsből, amikor DaSilva találatával vezetett is a Linz.

A kék-fehérek negyedik sora volt jégen, Sofronnal, Vassal és Erdély Csanáddal... A találkozó elején félelmetesen takarítottak a linziek hátul, remek ütemben szedték le a korongot a fehérváriak ütőjéről ahogy beléptek a kékvonsalon belülre. Majd az első emberelőny felpörgette a hazaiakat. Manavian távoli bombáját védte Janny, majd mikor kiegészült a Linz, Maylan felső sarokba tartó korongját „kivállazta". Owens is tüzelt egy buli után, Janny azonban állta a sarat. A 12. percben azonban Brance Orban a balsarokban remekül vette észre a kékvonal közelében helyezkedő Szabó Dánielt, aki kapura küldte a pakkot, de a kapus előtt keresztbe mozgó Justin Maylan zseniálisan tette bele ütőjét, s a korong a linzi ketrecben kötött ki, 1-1.

Alig telt három perc, s ismét a Linz dominált. Egy kapu előtti csiki-csukiból Franz talált Rajna kapujába, 1-2. A Linz elképesztő hatékonysággal váltja góljait emeberelőnyben, s nem tett másképp a Volán elleni első fórjából sem, DaSilva második góljával növelte előnyét a vendég, 1-3. Dan DaSilva nem unta meg. Még két perc sem telt el, s a kapu előtt közvetlenül húzogatott, majd némi szerencsével a gólvonal mögé terelte a korongot. Összezuhant a Fehérvár, s néhány másodperc múlva megkapta a már sajnos megszokott ötödiket is. Ryan Putolny használta ki, hogy Rajna kirepült a kapuból, 1-5. Hetényi Zoltán érkezett a ketrec elé menteni a menthetőt, de úgy tűnt, a meccs már eldőlt. Azonban valahogy mégis megdobbant az Ördögök szíve, egyre harcosabban kezdtek hokizni, s kiállításokat harcoltak ki.

A 32. percben sikerült is gólra váltani egy kettős fórt, Vas János hozta közelebb övéit, 2-5. A kiegyenlített mezőnyjátékból aztán a harmad végén a fiatal, ám rettentő agilis Reisz Áron villant, s első EBEL-találatával alakította az állást 3-5-re. Tűzijátékot puffogtatott a Fehérvár a 3. harmadban. Janny kapusnak többször is résen kellett lennie, mígnem a 39. percben robbant a csarnok, hiszen Manavian bombájával egy gólra zárkózott fel a Volán, 4-5. Ezzel még közel sem volt vége. Hetényi fergetegeseket védett, a játékrész zárása előtt 2 és fél perccel pedig a nevelő szándékkal kevesebb lehetőséget kapó Sofron úgy lőtte ki a jobb felsőt, hogy a kapus ott pihenő kulacsa a palánkig repült, 5-5!.

Fantasztikus feltámadás. Jött a hosszabbítás, melyből csak 29 másodpercet kellett lejátszani, Owens döntötte el a meccset. Ez férfimunka volt!

Fehérvár AV19-EHC Liwest BW Linz 6-5 hu.

(1-3, 2-2, 2-0, 1-0)

Székesfehérvár, 3058 néző. Vezette: Fichtner, Lemelin.

Fehérvár: Rajna (Hetényi) - Schiestel (2), Manavian (1), Beauregard, Maylan 1 (1), B. Orban (1) - Szirányi, Szabó D. (1), Kóger (1), Sarauer 1(2xee), Bodo - Orbán A. (1), Owens 1, Sárpátki, Reisz 1, Szabó-Pál - Erdély (1), Vas J. (1) , Sofron 1. V.edző: Benoit Laporte.

Linz: Janny - R. Lukas, Dorion, Loik (1), Ph. Lukas, Moderer - Altmann (1), D'Aversa, Oberkoffler, Schofield, Spannring - Kirchschläger, Palin, Lebler (3), McLean (2), DaSilva 3(egyik ee) - Mayrkauser, Franz 1, Broda (1), Potulny 1, Hofer (1). Vezetőedző: Rob Daum.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc Kapuralövések: 35-38

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!