A Fehérvár AV19 új mestere kedden vezényli az első gyakorlást

2016. január 11., 22:01 szerző: Horog László
komment
Székesfehérvár - Hat évet már dolgozott az EBEL-ben, legutóbb a Villachot dirigálta Hannu Järvenpää, aki hivatalosan kedden áll munkába.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Egyedül üldögél a jégcsarnok egyik páholyában, érdeklődéssel figyeli a MOL Ligában érdekelt fehérvári fiatalok DVTK Jegesmedvék elleni mérkőzését. Szorgalmasan jegyzetel számítógépén. „Ha lehet, a Dornbirn elleni derbi után, gyorsan csináljuk meg az interjút, ugyanis indulok vissza Villachba. Hétfőn pár dolgot még el kell intéznem Ausztriában. Aztán jövök vissza, a keddi edzést már én vezetem" - közli Järvenpää.

- A hétvégén megtekintette a felnőttek két összecsapását, valamint a MOL Ligás gárda bajnokiját is. Milyenek az első tapasztalatai?

- A szombati, Bolzano elleni találkozón az olaszok az első tíz percben fölénk nőttek, irányították a meccset, a folytatás kiegyenlített játékot hozott, az utolsó negyedórában a Volánnak voltak inkább lehetőségei. Sajnos a helyzetek nem mentek be, ez okozta a vereséget. Vasárnap összejött a rendkívül fontos győzelem, kimondottan izgalmas mérkőzés volt, a csapat jobban játszott, mint előző nap. Végig nyílt volt a csata, ami a mi győzelmünket hozta. A vasárnap délutáni, MOL Ligás találkozó is kimondottan izgalmas volt, a hosszabbításban nem volt szerencsénk.

Hannu Järvanpää az egyik VIP-boxban egyedül tekintette meg a farmcsapat bajnoki összecsapását. Fotó: Horog László

- Érdeklődve figyelte a találkozót. Látott olyan tehetségeket, akiket akár beépíthet az EBEL-es együttesbe?

- Több összecsapásukat meg kell néznem, hogy véleményt formáljak, természetesen láttam tehetségeket. Tudom, hogy a klub figyel az utánpótlás nevelésre. Én is a fiatalok szerepeltetésének híve vagyok, tehát az én filozófiám találkozik az egyesület elképzeléseivel. De természetesen most a felnőtt csapat eredményessége a legfontosabb. A második együttes edzőjével, Tyler Dietrichhel már egyeztettünk, meggyőződésem, harmonikusan dolgozunk majd együtt. A klubnál mindenki barátságos és segítőkész, ami fontos.

- A fehérvári gárda az alapszakaszban nem tudja kivívni a rájátszásba kerülést, a második körben, lentről igyekszik play off-ot érő helyre érkezni. Mit gondol, a csapat alkalmas erre?

- Feltétlenül. van két, kiváló, magyar kapusunk, a ligában is a legjobbak közé tartoznak. Hetényi Zoltán és rajna Miklós is olyan kapus, akire lehet építeni. Ahogy láttam, a védekezéssel nincs különösebb gond, ám a támadójátékkal igen. Az emberelőnyös helyzetek kihasználása döntő, ebben nem remekelt az együttes utóbbi időben.

- Ljubljanában és Villachban is három évet töltött. Itt is több évre tervez?

- A szerződésem a szezon végéig szól, most az a legfontosabb, hogy elérjük célunkat, ott legyünk a második kör végén a nyolc között, rájátszást érő helyen végezzünk. Mindig a következő összecsapásra készülünk, azt kell megnyernünk. Feltétlenül előny, hogy ismerem a ligát, az ellenfeleket, minden riválisról rendelkezem információval.

Horog László

2016. január 11., 22:01 szerző: Horog László

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...