Sport

2016.01.10. 19:05

A Fehérvár KC csupán a győzelemnek örülhetett ezúttal

A női kézilabda NB I 13. fordulójában a Fehérvár KC 28-21-re legyőzte a Budaörs csapatát.

Káldor András

„A kötelezőt a legnehezebb teljesíteni!" Ezt a kissé elcsépelt, de örökérvényű igazságot támasztotta alá szombaton a Fehérvár KC csapata, amely egyáltalán nem könnyű mérkőzésen, ugyan végig vezetett, de megszenvedett a sereghajtó Budaörs ellen.

Pedig az előzetes várakozások korántsem ezt sugallták, ugyanis a Győri Audi ETO KC otthonában, szerdán ötven percig egyenrangú partnerei voltak vendéglátóiknak. Így aztán önbizalom növelő, erőtől duzzadó játékot vártak kedvenceiktől a találkozóra kilátogató szurkolók. Ehelyett azonban sok pontatlanságot, eladott labdát, erőtlen lövéseket kaptak Bakó Botond tanítványaitól.

A fehérvári Isitate Majuko (kékben) Szabadfi Ágnes szorításában
Fotó: Molnár Artúr

Még az sem lehet mentség a társaság számára, hogy Tilinger Tamara még mindig a maródiak listáján szerepel, bár az átlövő elmondása szerint három hét múlva már láthatjuk őt. Talán az első félóra vége felé és a második félidő közepén villantott fel valamicskét valós tudásából az FKC,  de ez tartunk tőle a sokkal „combosabb" Mosonmagyaróvár ellen, csütörtökön ez kevés lesz idegenben.

Nem véletlenül volt bosszús, és meglehetősen lehangolt Bakó Botond a mérkőzés után, rendkívül reális értékelése tökéletesen megfelelt a látottaknak. – Értetlenül állok az előtt, hogyan tud megváltozni negatív irányba a csapat teljesítménye. Egész héten keresztül jól dolgoztak a lányok, teljesen az ellentétét csinálta a csapat annak, amit megbeszéltünk. Az elején komolyan kezeltük, nagy energiát fektettünk a védekezésbe, talán az volt a hiba, hogy a megszerzett labdákból túl gyorsan akartunk gólokat szerezni. Sok pontatlanságot vétettünk, és ebből lett egy statikus, rossz játék. Kevés formás akciót vezettünk, hiába nyertünk, nem lehetünk elégedettek.

A Budaörs szakvezetője, Mihály Attila, ha nem is volt boldog a vereség után, de látott pozitívumokat csapata játékában. – Kihoztuk ebből a mérkőzésből a legtöbbet, amit tényleg ki lehetett hozni.

Igaza volt, de ez egyben a Fehérvár KC kritikáját is jelentette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!