Sport

2015.09.26. 18:41

A Fehérvár KC nem volt képes bravúrra a fővárosban

Budapest - Meglepetésre készült, végül simán kikapott a fehérvári női kézilabdacsapat a bajnok Ferencváros otthonában, 28-20-ra.

Horog László

A házigazdák a hét közepén meglepő döntetlent játszottak Dunaújvárosban, a nagyszerűen küzdő acélvárosiak ellen. Ezúttal érthetően javítani akartak, a fehérváriak pedig szerették volna tartani a hétközi formájukat. A koronázó városiak múlt szombaton szaladtak bele meglepő eredménybe, az MTK otthonában szenvedtek fájó vereséget, amit négy nappal később, a Debrecen elleni, hazai győzelem során sikerült valamelyest feledtetniük. Az FKC az utóbbi években nem nyerni járt a Népligetbe, jobbára tízgólos vereségekkel zárt, persze akadt szoros, balszerencsével, egy góllal elveszített összecsapása is, két évvel ezelőtt.

Ezúttal nem volt kiélezett a derbi, a hazaiak gyorsan elléptek öt góllal, köszönhetően az éveken át Fehérváron bizonyító portás, Szikora védéseinek, valamint a Kovacsicz és Szucsánszki magabiztos játékának. Az első fehérvári találatot Bandelier szerezte, a vendégek a folytatásban is iparkodtak, de betalálniuk ritkán sikerült. A házigazdák 11-4-re vezettek a játékrész derekán, közben a Ferencvárosban világklasszissá érő Pena is egyre jobban belelendült, s a beállós Szamoránsky is ügyeskedett. Bakó Botond időkérésekkel próbálta megtörni a zöldek lendületét, kevés sikerrel, félidőre már nyolcgólos hazai előnnyel vonultak a gárdák, 16-8.

Fordulás után Kazai és Herr Anita jóvoltából közelebb jöttek a látogatók, öt gól volt a különbség, de Hornyák emberhátrányban kétszer is betalált, visszaállt az első félidőben megszokott különbség. Cifra is eredményes volt, Szucsánszki jól dirigálta társait, Szikora pedig hétmétereseket fogott, őrizte magabiztos előnyét a házigazda. A végjátékban Tápai és Mayer góljaival igyekezett tartani a lépést az FKC, a hazaiak végül magabiztosan, 28-20-ra győztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!