Sport

2015.04.02. 09:19

A fehérvári vívók forgatták a fegyver

Bük – Negyedik állomásával folytatódott az Olimpici Párbajtőr Grand Prix nemzetközi versenysorozat Bükön a Szombathelyi Vívó Akadémia rendezésében. Három napon át küzdöttek a fiatalok a helyezésekért, érmekért.

Bobory Balázs

A mezőnyben ismét szép számmal vettek részt külföldiek is, bár most kevesebben jöttek Romániából és Ukrajnából. A Székesfehérvári Vívó SE versenyzői is képviselték magukat a rangos megmérettetésen.

Az első napon törpici és az újonc korosztályú versenyzők álltak pástra. A fiúk 92-en vették fel a küzdelmet a 32-es táblára kerülésért, onnan egyenes kiesésben folytatták, míg a többiek 5-ös csoportokban vívták le a helyosztókat. A négy fehérvári versenyző – Lakatos Levente, Magyar Bálint, Háder Roland és Joszkin Péter – Háder kivételével bekerült a legjobb 32 közé. Joszkin a versenyben 19., Magyar Bálint a 23. Lakatos Levente a 29. helyet szerezte meg. Háder a helyosztók során a 41. lett.

Kollár Kincső (balról a második) érmet hozhatott haza. Fotó: Mórocz Balázs

A lányoknál Demény Kata és Réka, valamint Kollár Kincső versenyzett a népes számú induló között, ahol Demény Kata és Kollár jutott be a 32-es táblára. Kollár a negyeddöntőig jutott, ahol minimális vereséget szenvedett, végül 6. helyén végzett és éremmel térhetett haza immáron második alkalommal a versenysorozatban. Demény Kata végül a 16., Demény Réka pedig a 31. helyen zárt.

A „törpici" lányok versenyében Kiss Emma személyében szintén volt indulója a mezőnyben a fehérvári vívóknak. Emma ismételten nagyon jól vívott, így a nyolcas döntő résztvevője lett. Közöttük körvívással döntötték le a rangsort, melynek végén Kiss a döntő 4. helyét szerezte meg, egyben begyűjtve a Székesfehérvári VSE 2. érmét.

Szombaton Joszkin kivételével, mindannyian elindultak a számukra eggyel magasabb korosztályban is, ahol csatlakozott hozzájuk a lányoknál Tóth Zsófia, a fiúknál pedig Kisari Péter, akiknek ez volt a saját korcsoportja. A lányoknál Tóth megbízható vívással került a nyolcas döntőbe, ahol viszont már nem sikerült a négy közé lépnie, így végül a finálé 7. helyéért járó éremmel térhetett haza. Kollár a 13. helyet, Demény Kata a 24. helyet szerezte meg a 32-es táblán. A fiúknál Lakatos vívott a legjobban, ő a 20. helyen végzett, míg Háder a 23., Kisari az 51. helyen zárt.

Vasárnap a serdülő korcsoportban álltak pástra a fehérvári versenyzők, a lányok mezőnyében a legjobb helyen Tóth végzett, ő a 40., míg Györke Lilla a 42. helyen zárt. A fiúknál Zarándok Levente szerepelt a legjobban, aki a 27. helyen végzett, a többiek közül Magyar István a 47. helyen fejezte be a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!