Sport

2017.04.19. 19:20

A fehérváriak remekül kezdtek, aztán elfáradtak a Népligetben

Budapest - A nemrégiben Magyar Kupát nyerő FTC vendége volt az Alba Fehérvár KC, a jobb erőkből álló fővárosi kézilabdázók 36-25-re nyertek.

Ferencz Balázs

Nem készült túl jó előjelekkel a Fehérvár a Ferencváros elleni találkozóra, ugyanis a kedd esti edzésen rosszul lett a brazil Daniela Piedade. Mentővel a fehérvári kórházba szállították, ahol egy napot töltött, szerdán engedték ki. Az évekkel ezelőtt agyvérzést szenvedő játékos kapcsán kiderült, nincs ekkora baj, nem találtak elváltozást, rövidesen újabb vizsgálatok következnek, az biztos, hogy a közeljövőben nem léphet pályára a pályafutását a nyáron amúgy is befejező sportoló. Kiválása nyomán mindössze egy beállósa maradt a Fehérvárnak, Bobana Klikovac harcolt a falban.

A meccs első gólját Pena szerezte, erre Lavko válaszolt, a szerb légiós a folytatásban is gyakran beköszönt, valamint Mendy és Bandelier is többször mattolta a hazaiak kapusát, Szikora Melindát. Meglepően bátran és eredményesen játszott az Alba, az első negyedórában végig a hazaiak nyakán voltak, a fővárosiak nem tudták leszakítani a látogatókat. Minden hazai gólra érkezett válasz, ám a félidő derekán, 12-11-es állásnál a vendéglátók megrázták magukat, a spanyol légiós, Nerea Pena vezérletével elléptek. Bandelier az egyik átlövés után rosszul ért földet, fájdalmas arccal maradt a játéktéren, Bíró László masszőr segítségével hagyta el a parkettet. Megakadt a vendégek gépezete, Pena továbbra is eredményes volt átlövésből, lerohanásból és büntetőből, mellette Zácsik és Hornyák ügyeskedett. Hosszas gólcsend után Mendy betalált, ezzel 20-13-ra alakította az eredményt. Ezzel zárult az első játékrész, ugyanis Lavko hétméterest hibázott.

Tilinger Tamarának (kék) és társainak minden egyes lövőhelyzetért keményen meg kellett küzdenie Fotó: Kricskovics Antal

Szünet után Mendy volt harcos, majd a Fradi két szélsője, Faluvégi, valamint a túloldali Szarka is betalált, a vendégeknél Hajduch lőtte ki a felső sarkot. Mendy bravúros góljával 22-16-ra zárkóztak a látogatók, Herr védte Kovacsics átlövését, jöhettek volna még közelebb a fehérváriak, azonban Mendy kísérletét hatástalanította Szikora. Az újabb fehérvári hetest már Tilinger lőtte, a büntetőre érkező Bíró kapujába.

A másik oldalon Pena volt a vezér továbbra is, hetesével 25-18-ra alakította az állást. A hazaiak trénere, Elek Gábor gyakran cserélt, igyekezett frissíteni, a vendégek szakvezetője, Deli Rita szűkebb variációs lehetőségekkel rendelkezett. A második félidő derekán, 27-19-es állásnál időt kért, majd Bandelier visszatért. Lövéssel kezdett, Szikora lábbal védett, a másik kapunál Mészáros és Kovacsics góljával először lett tízgólos a különbség, Bandelier kétszer beköszönt, erre Zácsik felelt. Boldizsár és Rideg pillanatai következtek, aztán Herr védte a szélről leadott lövéseket. A zöld-fehéreket megnyugtatta a közel tízgólos differencia, az FKC játékosaiban pedig nem volt elég erő a közelebb zárkózáshoz. Lavko lőtt látványos átlövéses gólokat, a hazaiak a beállós Mészáros révén őrizték a különbséget, a népligetiek végül a papírformának megfelelően, 36-25-re győztek.

FTC Rail-Cargo Hungaria-Alba FKC 36-25 (20-13)

Elek Gyula Aréna, 500 néző, v.: Bíró Ádám, Kiss Olivér

FTC-Rail Cargo Hungaria: Szikora - Lukács 1, Jovanovic 3, Snelder 3, Kovacsics 3/1, Pena 8/3, Schatzl 3/1, csere: Bíró (kapus), Mészáros 3, Szarka 2, Faluvégi 3, Zácsik 4, Tóth N., Szekeres. Vezetőedző: Elek Gábor

Alba FKC: Herr - Kazai 1, Klikovac 1, Mendy 5, Bandelier 5, Lavko 6/2, Májer, csere: Sipeki (kapus), Ishitate, Pelczéder, Boldizsár 1, Rideg 1, Tilinger 3/2, Hajduch 2, Rózsás. Vezetőedző: Deli Rita



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!