Sport

2013.07.08. 17:48

A felcsúti Kleinheisler László számított a Vidi ajánlatára

Székesfehérvár - Elmondhatja magáról, amit csak kevesen: előbb mutatkozott be a nemzetközi porondon, mint hazája élvonalbeli bajnokságában.

Horog László

Kazincbarcikán született, majd a Kleinheisler család Csobánkára költözött, a família legidősebb fiúgyermeke pedig a szomszédban, Pomázon kezdett futballozni. A III. Kerületi TVE-ben folytatta, s amikor a budaiak sportigazgatója, Bognár György a felcsúti akadémiára került, hozta magával a fővárosiak legnagyobb ígéretét, Kleinheisler Lászlót. Bognár rövidesen ment, a tehetséges középpályás azonban maradt. Hét évet töltött a Puskás Akadémián, júniusban pedig a Videotonhoz szerződött. Múlt csütörtökön az Európa-ligában is bemutatkozott, tíz percet kapott a Mladost Podgorica elleni, 2-1-re megnyert találkozón. Reményei szerint a két nap múlva esedékes, montenegrói visszavágón is szóhoz jut.


A 19 éves Kleinheisler László a Mladost ellen szerepelt a Vidiben (Fotó: Fási László)

– 2006-ban kerültem Felcsútra, az első futballosztály tagjaként, egykori edzőmnek, Bognár Györgynek nagyon sokat köszönhetek. Tavaly mutatkoztam be az NB II-es csapatban, fontos gólokat lőttem, az ősszel hatszor voltam eredményes, a tavasszal kétszer. Kulcsembernek számítottam, a lelkem mélyén bíztam abban, hogy a Vidiben folytathatom. Amikor három hete aláírtam a 3+1 éves szerződést, felcsúti edzőm, Benczés Miklós – akit remek szakembernek tartok, nélküle aligha tartanék itt, sokat beszélgetett velem, foglalkozott a lelkemmel – azt mondta, rászolgáltam, hogy Fehérváron futballozzam. Ugyanakkor nem titkolta, sajnálja, hogy nem maradok a PFLA kötelékében. Úgy tudom, a két klub abban állapodott meg, ha nem sikerül állandósítanom a helyem a Vidi keretében, nem kizárt, hogy a nyári, átigazolási időszak lejárta előtt, kölcsönben visszatérek Felcsútra. Ám ennek nem nagy a valószínűsége, ugyanis az edzőmeccseken szóhoz jutottam, neveztek az EL-re, az első selejtezőn szóhoz jutottam, tagja vagyok a Podgoricára utazó küldöttségnek. Ami biztos, vagy a Videoton, vagy a Puskás színeiben, de július végétől NB I-es futballista leszek.

Az ausztriai edzőtábor már előrevetítette, hogy számolnak vele, ugyanis a Jenbach és a Steaua ellen egy félidőt kapott, a Karlsruhe ellen pedig egy órát. A meccs hajrájában a lábában volt, ám benne is maradt az egyenlítő gól.

– A németek jobbhátvédje bizonytalankodott, elvettem tőle a labdát, a kapussal álltam szemben, a rövid sarkot céloztam, a hálóőr gyors vetődéssel tisztázott. Ha Podgoricán pályára lépek és helyzetbe kerülök, ott már biztosan nem rontom el a ziccert.

A fehérvári összecsapáson a 30. percben küldte el melegíteni a szakmai stáb, a meccs hajrájában kapott lehetőséget.

– Megilletődötten kezdtem, ami nem is csoda, még nem szerepeltem 6500 néző előtt, ám gyorsan felvettem a ritmust. Az U17-es, U19 és U21-es válogatott alapembereként vettem már részt komoly tétre menő összecsapásokon, de a Mladost elleni mérkőzés más kategóriát jelentett. Úgy érzem, nem vallottam szégyent, a társak a meccs előtt biztattak, utána meg gratuláltak az öltözőben.

Kleinheisler erénye a gyorsasága. Jól cselez, mindkét lábát remekül használja, távoli bombáitól rettegnek a kapusok. Elmondása szerint a fejjátékán akad javítani való.

A középpálya mindkét oldalán feltalálja magát, legszívesebben a bal oldalon szerepel, befele cselez, s a tizenhatos közelébe érve azonnal tüzel. Kedvenc futballistája Cristiano Ronaldo, a külföldi együttesek közül a Manchester Unitednek szurkol.

Szülei érthetően büszkék rá. Apja is tehetséges focista volt, de a bőrlabda helyett a kétkezi munkát választotta. Két öccse közül a kisebbik is futballozik, nem is ügyetlen. A középső testvér az ökölvívással kötelezte el magát. Neki a Klicskók a kedvencei.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!