Sport

2014.04.16. 17:30

Harmadszorra is győzelem az U18-as hoki vb-n

A harmadik játéknapon a harmadik győzelmét aratta a magyar U18-as jégkorong-válogatott a fehérvári Divízió I/B-s világbajnokságon, ezúttal Lengyelország volt a szenvedő fél.

Bobory Balázs

Hogyan bírja az esélyesség terhét a magyar csapat? Ez volt a szerdai játéknap nagy kérdése a lengyelek elleni összecsapás előtt. A vendégek két vereség, a házigazda viszont két fölényes siker után várta a csatát. Jelentjük: nem volt gond a teherbírással...

A szerdai első mérkőzésen a szlovénok meglepően simán 5-2-re verték Ukrajnát, ezután következhetett a magyar–lengyel. Bár tudvalevő, a két nemzet baráti viszonyt ápol, a piros-fehér-zöldek egyáltalán nem bizonyultak jó vendéglátónak.

A magyarok már a 7. percben megszerezték a vezetést Gáspár révén, majd a másfél minutummal később emberelőnyben Erdély gyötörte át a pakkot a gólvonalon egészen közelről, 2-0. Keményebbek, gyorsabbak, technikásabbak voltak a mieink, sorra dolgozták ki a helyzeteket. A 14. percben Kiss Zsombor csodásan varrta fel a pakkot a lengyel kapus válla fölé, máris megnyugtató volt a házigazdák vezetése, 3-0.

Ezt nem lehetett megunni: a cserekapus Arany Gergely boldogan fogadta a gólok után a társakat (Fotó: Tósoki Attila)

A második harmadtól már tényleg nem lehetett beszélni magyarok és lengyelek jóbarátságáról, fiatalemberek révén a játékosok a közös borozásból is kimaradtak. Volt viszont bunyó, meg rengeteg magyar gól, hol egyenlő létszámnál, hol emberelőnyben, vagy éppen emberhátrányban. Meg sem állt tizenegyig a házigazda, és ez azt is jelenti, hogy továbbra is hibátlan mérleggel állnak a mieink a világbajnokságon. Az esti Japán–Ausztria összecsapás lapzártánk után ért véget, de tény, csütörtökön valószínűleg a feljutás lesz a tét 16.30-tól az ázsiai együttes ellen.

 

Magyarország–Lengyelország 11-0 (3-0, 4-0, 4-0)
Székesfehérvár, 600 néző. Vezette: Nalivaiko (fehérorosz), Badyl (fehérorosz), Piche (kanadai).
Magyarország: Kornakker – Garat (1), Herner 1, Vizi, Mazzag, Vokla 2 (2) – Jászai (1), Szabad, Kovács A., Terbócs, Egyed (1)– Szaller (1), Láday 1 (1), Szabó K. (2), Erdély 3 (1), Galló 1 – Stipsicz (1), Szabó B. 1, Kiss Zs. 1 (3), Keresztury (1), Gáspár 1 (1). Szövetségi edző: Glen Williamson.
Lengyelország: Studzinski – Horzelski, Jaskiewicz, Kuras, Krzemien, Matusik – Wsoil, Musiol, Skrodziuk, Koczy, Goscinski – Falkenhagen, Chorazycewski, Wrobel, Sikora, Naparlo – Korzestanski, Dudkiewicz, Sap, Jaworski, Rajski. Szövetségi edző: Andrei Parfenov.
Kiállítások: 14+10 p. fegyelmi (Galló), ill. 28 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!