Sport

2016.02.07. 20:21

A Ferencváros ellen játszik a negyeddöntőben a Fehérvár AV19

Székesfehérvár – A Jegesmedvék barlangjában, lejátszotta utolsó alapszakasz mérkőzését a jégkorong Mol Ligában a Fehérvár AV19. Ahonnan most sem távozott pont nélkül a Volán.

Szupkai Gábor

Gyakran alakul úgy, hogy az alapszakaszt záró mérkőzésnek a presztízsen kívül nincs már tétje. Ezúttal is így alakult, de a játékosokon ez nem látszott, rendkívül kemény, durva szombat estét hoztak össze a DVTK Jegesmedvék és a Fehérvár AV19 legényei. Gangel László és Kincses Gergely játékvezetők sípja izzásig hevült, annyit kellett használniuk a szabálytalanságoknál a fegyelmező fúvós „hangszert”. Rengeteg kiállítás, főleg verekedésért, durva játékért vagy sportszerűtlen magatartásért. Lefújásig 25 kétperces kisbüntetést osztottak ki. A Volán rögtön a mérkőzés legelején megcincálta a Jegesmedvék bajszát, és a hetedik percben tavaly még miskolci színekben játszó Becze Tihamér szerzett vezetést a vendégeknek.

Az alapszakaszban a MAC Budapest ellen végzett a legrosszabb mérleggel a Fehérvár AV19 Fotó: Molnár Artúr

Erre csattanós választ adott a DVTK, és még az első szünet előtt egy volt fehérvári, Tóth Adrián egyenlített. A középső játékrész, egyértelműen a miskolciaké volt, és ebben a húsz percben szabadultak el leginkább az indulatok, összesen huszonnyolc percnyi büntetést osztottak ki a játékvezetők, de a hazaiak a góllövésre is odafigyeltek, és két találattal is megterhelték Janis Kalnins kapuját, az elkövető Keegan Dansereau és Kalvin Ryan Sagert volt. A Fehérvár azonban nem adta fel, előbb Preston Shupe előnyből hozta közelebb csapatát, majd Mitchell Holmberg egyenlített. A hosszabbításban viszont rettentően gyorsan megadta a kegyelemdöfést a DVTK, harmincegy másodpercnyi túlóra kellett csupán Jon Booras győztes góljához, amely lezárta a Mol Liga alapszakaszának küzdelmeit. A Miskolc az első helyen zárt, ezt már egy ideje tudtuk, a Fehérvár pedig a harmadikon, amit pedig még régebben tudtunk. Kettőjük közé a MAC Budapest csapata furakodott, ezzel övék lett a dobogó második foka.

Három csapatnak azonban véget ért a szezon. A brassóiak már korábban kiszálltak a rájátszásért vívott harcból, és a Dunaújvárosi Acélbikáknak sem sikerült a legvégéig versenyben maradniuk. Igazán csalódott talán a Csíkszereda lehet, akik a végsőkig harcoltak a Ferencvárossal a hatodik pozícióért, amire pont Pesterzsébeten, a zöldek ellen vesztették el utolsó reményüket. A Debrecen az utolsó fordulóban a MAC elleni győzelemmel szerezte meg a negyedik helyet az Újpest elől, ami a rájátszás szempontjából roppant fontos volt. Mert a két győzelemig tartó negyeddöntőkben ezzel harcolták ki a hajdúságiak a lilák ellen a pályaelőnyt, így ha harmadik mérkőzésre lenne szükség kettejük párharcában, azt Debrecenben rendezik. A Fehérvár hasonló helyzetben van a Ferencváros elleni negyeddöntőben. A zöldek az alapszakaszban Pesterzsébeten kétszer is elkapták a fehérváriakat, de az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban nem termett nekik semmiféle babér. A Jegesmedvék és a MAC pedig várja a párharcok győzteseit, hogy az elődöntőben már ők is bekapcsolódjanak a küzdelmekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!