Sport

2015.06.15. 19:00

A Ferencvárosé az I. Tordas Kupa

Magas színvonalú játékot és komoly összecsapásokat láthattak a szurkolók az I. Tordas Kupán, amelyet U9-s csapatok számára szerveztek.

Káldor András

A meghívásos tornára összesen 16 csapat, a Ferencvárosi TC, a Főnix Gold SC, a Videoton 2 csapattal, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, az Asterix SC 2 csapattal, a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, az Iváncsa KSE, a Budafok, a II. Kerületi USC, az Érdi Sasfiókák, a szlovén Puconci, a Szár KSE, a Kápolnásnyék és a hazai Hangyák Focitanoda.

A tornát megelőzően Juhász Csaba, Tordas polgármestere, Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, Schneider Béla, az MLSZ Fejér megyei Igazgatója, Keller József, a Ferencváros utánpótlás szakág-vezetője és Farkas Örs, a Tordas SE elnöke adták át az új labdarúgó pályát és együtt megnyitották az I. Tordas Kupát.Több mint egy éve elkezdett építkezés után alapvetően TAO támogatásból valósulhatott meg ez a pálya, amely mellett közel 4 000 négyzetméternyi edzőterület is elkészült, ráadásul az új gyepfelületek egésze automata öntözőrendszerrel vannak ellátva, amihez a vizet saját kút biztosítja. Az edzőpálya egyébként alkalmas lesz arra, hogy akár már ősztől – a megyei I. osztályú felnőtt mérkőzéseket kivéve – bajnoki mérkőzéseket rendezzenek rajta.

Az ezüstérmes Főnix csapata. Álló sor, balról: Merse Gábor, Ötvös Barnabás, Lehoczky Zoltán edző, Györke Zalán, Molnár Levente, Molnár Zsombor. Alsó sor: Balla Kevin, Ács Máté, Lehoczky Bálint, Sándor Márk, Bertók Dániel. A képről Bobory Balázs edző hiányzik (Fotó: tordasise.hu)

A közel negyed évszázad után ismét a megyei élvonalban szereplő tordasi gárda vezetőinek komoly céljai vannak, és ehhez elsődlegesen az utánpótlás bázis kialakításában, és ennek kiszélesítésében látnak fantáziát. Ennek szellemében kötöttek együttműködési megállapodást a Ferencvárossal tavaly.

A kupa lebonyolítása során fontos szempont volt, hogy minden gyerek ugyanannyi mérkőzést játsszon, ezért a csoportmérkőzések után alsó- és felsőházra oszlott a mezőny és úgy zajlottak tovább a küzdelmek. A legjobb nyolc közé a Ferencváros, a Videoton mindkét csapata, a Főnix Gold, a Puskás Akadémia, az Asterix I. csapata, a II. Kerület UFC és a hazaiak jutottak. A Főnix – Videoton I. és a Hangyák – Ferencváros elődöntő párosokból végül mind két esetben az előbbi jutott a döntőbe, ahol a Ferencváros 4:1 arányban bizonyult jobbnak székesfehérvári ellenfelénél, míg a bronzmeccsen a Videoton egy góllal bizonyult jobbnak a vendéglátókkal szemben. Végül a Ferencváros vihette haza az aranyérmet, és a gólkirály címet. Bakó Sámuel szerezte a legtöbb találatot, a torna legjobb játékosa a Főnix Gold SC-ből Balla Kevin, míg legjobb kapusa a tordasi Tóth Krisztián lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!