Sport

2017.05.16. 18:00

A fővárosban az FKC - A kispestiekkel mérkőznek idegenben a kézilabdások

SZÉKESFEHÉRVÁR - Szerdán, 19 órakor, a Soroksári Sportcsarnokban fogadja az Elios Kispest az Alba Fehérvár női kézilabdázóit az NB I-es bajnokságban.

Horog László

Zsinórban háromszor vereséget szenvedett, kikapott az FTC-től, az MTK-tól a fővárosban, majd Békéscsabán, múlt pénteken viszont remek játékkal nyert az Alba FKC együttese, a fehérváriak végig vezetve győztek Budaörsön. A kék-fehérek a félidőben már 17-13-ra vezettek, aztán tovább növelték a tempót, végül 33-26-os győzelmet arattak az élvonalbeli tagságát minden bizonnyal meghosszabbító házigazdák ellen. Ez nem fog menni az újonc kispestieknek, akik átszállójegyet váltottak a legmagasabb osztályra.

Biljana Bandelier góljaira ezúttal is szükség lesz: Fotó: Molnár Artúr

A szezonban eddig mindössze egy győzelmet arattak, két döntetlen mellett 21 alkalommal szenvedtek vereséget, az előttük álló Kisvárda 12, a Mosonmagyaróvár 13, a Budaörs 15, a Siófok 16, a Békéscsaba 17 ponttal rendelkezik, a többiek távolabb vannak a veszélyes zónától. A székesfehérváriak nagy reményekkel - érmet vizionáltak a szezonkezdéskor - vágtak az idénynek, jelenleg a 7. helyen állnak, 22 ponttal. Ugyanannyi egységet számlálnak, mint a 6. pozícióban tanyázó Debrecen. A koronázó városiak célja, hogy eggyel javítsanak mostani pozíciójukon, ami el is érhető az elkövetkező fordulókban.

- Budaörsön jól játszottunk, most is nyerni megyünk a fővárosba - közölte Deli Rita, az FKC vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!