Sport

2016.02.10. 19:37

Fehérvári fricska a Fradinak - Idegenben sikerült előnyt szereznie a Videotonnak a kupában

Budapest – Vége a kísérletezésnek, újra tétre megy minden. A Videoton a Ferencváros elleni Magyar Kupa mérkőzéssel indította a tavaszi szezont.

Szupkai Gábor

Az időjárás nem volt túl kegyes, mert ugyan februárhoz képest enyhe az idő, de a labdarúgásra közel sem a legideálisabb. Szerencsére kezdésre elállt az eső, cserébe viharos szél keserítette a csapatok és a szurkolók életét. Utóbbiak abban reménykedhettek, hogy kedvenceik majd szívmelengető produktummal állnak elő a hideg időben.

A hazaiaknál a legfontosabb hiányzó Böde Dániel, ám sérültek terén most „jobban” állt a fehérvári klub. Dinko Trebotic és Filipe Oliveira mellett, Simon Ádám szalag-, és Stopira izomproblémája is ezen a listán szerepel.

Némi meglepetésre a Ferencvárosból kimaradt Leandro, helyette Pintér Ádám szerepelt a védelemben, míg a vendégeknél Haraszti Zsolt volt csapata ellen szerepelt.

Némileg aktívabban kezdtek a fővárosiak, mégis a kilencedik percig kellett várni arra, hogy jókedvre derüljenek a hazai szurkolók. Bár ekkor is csupán azért, mert a kivetítőn megjelent, hogy Újpesten előnybe került a Tiszaújváros. A pályán ezzel szemben nem volt túl vidám a hangulat, többször is Szabó Zsolt játékvezetőnek kellett békítő tárgyalásokat folytatnia a játékosokkal. Huszonöt percen át csak egy elég gyatra Gera Zoltán lövést jegyezhettünk fel, ekkor azonban felélénkültek a hazaiak. Gyors egymásutánban Roland Lamah és Nagy Ádám lövését blokkolták a fehérvári védők, majd Michal Nalepa fejese ment mellé. A félidő végére aztán a Videoton is megmutatta mit tud, és lehetőséget adott a maroknyi vendégszurkolónak, hogy a hangját hallassa. Loic Nego adott középre jobbról, Feczesin Róbert hat méterről próbálkozott, de Dibusz Dénes hárított. Kettejük következő párharcát a negyvenkettedik percben viszont a fehérvári támadó nyerte. Pátkai Máté saját térfeléről ívelte a labdát a Ferencváros kapuja elé, Dibusz kiabált a védőinek, hogy hagyják, akik balszerencséjükre szót fogadtak, Feczesin Róbert pedig köszönte szépen és 14 méterről fejjel az üresen maradt kapu közepébe juttatta a labdát. 0-1. Az utolsó helyzet ebben a játékrészben a hazaiaké volt, Radó András kevert az alapvonalnál, erőből középre lőtte a labdát, de Lamah két méterről sem tudta megoldani a feladatot, azaz a góllövést, így Videoton előnnyel zárult az első negyvenöt perc.

A szünet után a Videotoné az első helyzet, Haraszti Zsolt beívelése Feczesinnek magas lett, Suljic lábáról pedig Pintér sodorta le a labdát. A hatvanötödik percben már lesgólokban is vezetett a Videoton, ezt is Feczesin lőtte, majd Thomas Doll két cseréje volt említésre méltó, ezzel le is pörgött az eseményekben nagyon szegény második félidő első része. A következő feljegyzendő történés ismét csere volt, mindkét oldalon téli igazolás lépett a gyepre, a hazaiaknál Florian Trinks, a fehérváriaknál Tischler Patrik. A Ferencváros a cseréktől sem lett aktívabb, képtelen volt helyzetekig jutni, a minimális veszélyt pedig a Videoton védői játszi könnyedséggel elhárították. Ez pedig azt jelenti, hogy Horváth Ferencék 1-0-ás előnnyel várják a márciusi visszavágót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!