Sport

2016.05.29. 16:50

A Gárdony-Pázmánd NKSE nagy hajrával nyerte meg az NB II-es bajnokságot

Agárd - Volt mit ünnepelnie a Gárdony-Pázmánd NKSE női kézilabda csapatának. Az NB II friss bajnoka évzáró ünnepség keretében vehette át az aranyérmeket.

Ferencz Balázs

Igazán kiélezett volt a versenyfutás a női kézilabda NB II Dél csoportjában, A Gárdony-Pázmánd NKSE utolsó két idegenbeli győzelmével előzött a tabellán, s 29 pontot gyűjtve az élen zárt. Szoros volt az élmezőny, a Fehérvár KC II 28 ponttal lett ezüst-, a Szigetszentmiklós 27 egységgel bronzérmes. A bajnoknak járó aranymedálokat, valamint a juniorbajnokságban második helyen végzett juniorcsapat ezüstérmeit egy agárdi étteremben adták át a játékosoknak.

Biró Tamás (jobbra), az NB II-ben aranyérmet szerző Gárdony-Pázmánd NKSE társelnöke az évzárón jelentette be, hogy a klub vállalja a magasabb bajnoki osztályban való szereplést. Fotó: Koppán Viktor

- Két idegenbeli mérkőzés után befutóként - mint egy fekete ló - a csapat megnyerte a bajnokságot. Várakozáson felül teljesítettek ezzel a lányok - értékelt a vezetőedző Németh Helga, a korábbi világklasszis átlövő. - Nem tudtam eldönteni eleinte, hogy amatőrizmussal, vagy profizmussal van dolgom. Nagy kérdőjel volt számomra, hogy miként tudom kezelni a változékony szellemiséget. A szakami munkát sokminden megnehezítette. Az elején nem volt éppen ideális a lányok hozzáállása, de aztán mindenki ráérzett a siker ízére, és beálltak a sorba. A csapatért hozott áldozatnak az aranyérem a gyümölcse. A tavalyi hetedik hely után megfogalmaztam a vezetőségnek, hogy igenis lesz természetes szelekció, miszerint azok a játékosok, akik nem tudják vállalni azt a munkát, ami a feljutáshoz kell, azok elköszönnek maguktól. Néha nehéz helyzetben voltam edzéseken, mert előfordult, hogy improvizálni kellett, mert nem voltunk elegen a gyakorlatokhoz. majd Biró Tamás társelnök és Domak Béla elnök sokat segítettek a játékoskeret frissítésében, s aztán összekovácsolódott a csapat. Amikor kellett, meg tudták oldani a feladatot a lányok, kivétel nélkül mindent beleadtak a sorsdöntő meccseken.

A tóparti lányok a következő szezonban az NB I/B-ben szerepelnek majd, így adódik a kérdés, a jelenlegi állomány elegendő lesz-e a nagyobb kihívások teljesítésére.

- Mindenképpen igazolnunk kell - vágta rá Németh Helga, s a klubvezetés teszi is a dolgát, több poszton is erősítéseket tervez a Velencei-tó környéki fiatal tehetségeket is előszeretettel alkalmazó egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!