Sport

2016.06.08. 16:05

Sallai Rolandnak a génjeiben van a futball

Felcsút - Néhány esetben nem kérdés, hogy az apa nyomdokaiba lép -e a fiú. Csupán az, sikerül majd felülmúlnia az ő sikereit?

Szupkai Gábor

Még csak tizenkilenc éves, de már komoly elsőosztályú tapasztalat van a háta mögött. Persze ezzel a vezetéknévvel és génállománnyal Sallai Roland már félig sikerre is van ítélve.

- Az idei már a második évem volt a Puskás Akadémia FC felnőttcsapatánál, és szerencsére jóval több lehetőséget kaptam a bizonyításra. Azt jól tudom, hogy az őszi szezon jobban sikerült, játékban és eredményességben egyaránt. Bevallom kicsit elfáradtam a tavasszal, mert nem játszottam még egész szezont végig a felnőttek közt és nagyon kemény volt a felkészülés, teljesen más mint az utánpótlásban - mondta Sallai Roland.

Sallai Roland (kékben) itt éppen a Videoton FC védőjét, Lang Ádámot hagyta maga mögött
Fotó: puskasakademia.hu / Beke Norbert

A fiatal labdarúgó most májusban töltötte be a 19. életévét. Ám két nappal azelőtt, hogy a születésnapját ünnepelte volna, az Elefántcsontpart elleni barátságos mérkőzésen bemutatkozott a felnőtt válogatottban.

- Már annak is örültem, hogy a keretben lehetek, nem is számítottam arra, hogy Bernd Storck becserél, de amikor elküldött melegíteni, akkor már reménykedtem, hogy beállhatok. Végül majdnem negyed órát tölthettem a pályán, óriási volt - folytatta a tehetséges támadó.

A szövetségi kapitány végül nem vitte a franciaországi Európa bajnokságra Sallait, de minden kimaradó játékossal személyesen közölte a döntését. Mit mondott Storck? Mennyire volt csalódott a fiatal támadó?

- Nem viselt meg különösebben, nem számítottam arra, hogy ott lehetek Franciaországban. Annyit mondott a kapitány, hogy száz százalékig elégedett volt velem, nagyon jól dolgoztam az edzőtáborban és a felkészülés során a meccseken is. Ennek volt a jutalma az Elefántcsontpart elleni mérkőzésen a becserélésem, és ha így fejlődöm akkor számít rám a világbajnoki selejtezőkön. Arra is felhívta a figyelmem, hogy ha esetleg az U21-es vagy a korosztályos válogatottba kapok meghívót, azt is kezeljem úgy mintha a nagyoknál lennék, ugyanúgy viselkedjem szerényen ahogy eddig, valamint ott is elvárja tőlem a jó teljesítményt. Nagyon ösztönző, hogy számít rám a jövőben.

Ehhez azonban folyamatosan fejlődnie és erősödnie kell a tehetségnek, amivel maximálisan tisztában is van.

- Jól tudom, hogy 5-6 kilót még izomban fel kellene szednem, de ezen dolgozom. Viszont amiben talán jobb vagyok az átlagnál, hogy előre gondolkodom, jól meglátom a játékhelyzeteket és mindkét lábammal közel ugyanolyan jól rúgok. Persze alapvetően mindenben fejlődnöm kell még.

Ez a mentalitás elengedhetetlen ahhoz, hogy a kitűzött célt elérje. Mert az ötéves terv egyáltalán nem szűkölködik álmokban.

- Szeretnék kész játékos lenni 24-25 évesen és egy magasan jegyzett bajnokságban a csapatom alapemberévé válni. Mondjuk egy olasz vagy spanyol bajnokságban, de kimondottan jó csapatban, és nem kiesőnél.

Edzőtábor a válogatottal, az első pályára lépés nemzeti színekben, felgyorsultak az események az ifjú Sallai életében.

- Jó érzés volt együtt dolgozni a válogatottal és az első mérkőzésem is örök élmény marad Elefántcsontpart ellen. Még sosem játszottam ennyi ember előtt. Jó lenne ha mostantól ez lenne a minimum - mondta zárszóként Sallai Roland.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!