Sport

2015.09.15. 19:23

A hajrá döntötte el - Nem bírta a végét a Volán

A MOL Liga 3. fordulójában a Fehérvár AV 19 együttese a Ferencváros vendége volt, és hiába vezettek a vége előtt négy perccel, a Fradi fordítani tudott.

Káldor András

Ferencvárosi TC-Fehérvár AV 19 6-4 (1-0, 1-1, 4-3)

Pesterzsébet, 250 néző

Vezette: Németh M., Gangel, Berger, Kis-Király.

Ferencváros: Budai – Apelis, Hietemaki (1), Rafaj (1), Dubek (2), Kiss G. 2 – Suoraniemi (1), Lévai, Manninen (2), Fliszár (2), Fekti Á. 2 – Géczi 1, Pál, Papp Cs., Farkas L. S., Galló 1 – Üveges, Ódry, Kovács V. L., Mach. Vezetőedző: Greg Kjell Lindqvist

Fehérvár AV 19: Scola – Szaller, Krogh 1, Szabó P. K. 1, Shupe, Holmberg (1) – Korbuly, Hegyi Á. Z., Orban B. (1), Kocsis F., Bodo (1) – Reiter A. 1, Vokla, Reisz (1), Tóth G. 1, Szita – Pados, Vizi, Pillók, Mazzag, Hamvai. Vezetőedző: Tyler Dietrich

Kiállítás: 16 perc illetve 8 perc + 10 perc fegyelmi (Scola)

A ferencvárosi Joona Manninen (20) és a fehérvári Devon Krogh (7) harcol a korongért Fotó: Kricskovics Antal

Az első harmad hajrájában szerezte meg a vezetés a vendéglátó csapat, a kétméteres, tekintélyt parancsoló bekk, Géczi Gergely küldte kapura a pakkot Fliszár Zalán átadása után a harmad vonalból, a korong éppen csak becsúszott Alex Scola ketrecébe. 1-0. A harmad végén, 1 perc 29 másodperccel a játékrészt záró dudaszó előtt elpattant a pályát övező plexi, ezért a játékvezető előbbre hozta a szünetet, míg a folytatásban ezt az időt pótolták a csapatok.Majd a középső harmadban, egy kijátszott akció után a 30. percben emberelőnyből Galló Illés duplázta meg a házigazdák góljainak számát, Juhamatti Hietemaki passzát értékesítve. 2-0.

A 35. percben jött a Fehérvár válasza, szintén előnyből, egy buli után, a támadóharmad közepéből Devon Krogh talált be. Kapásból ellőtt, erős lövésében egy kicsit Budai Krisztián is benne volt. 2-1. Jót tett a pihenő a fehérváriaknak, mert álomszerűen kezdődött szempontjukból a záró harmad. Előbb a 41. percben Szabó Pál Krisztián, majd alig egy perc elteltével Reiter Attila vette be Budai kapuját. 2-3. Majd a 48. percben Tóth Gergő már kétgólosra növelte a Volán előnyét Christopher Bodo átadásából. 2-4. Nem telt el egy perc, és már jött is rá a válasz, Fekti Ádám mattolta Scolát. 3-4. Amikor már eljátszhattak volna a Volán-hívek azzal a gondolattal, hogy a rendes játékidőben győznek kedvenceik, Kiss Gábor mindezt másként gondolta, és másfél perc alatt két találatával megfordította az állást. 5-4. Fekti Á. fél perccel a vége előtt elért gólja már üres kapura ment, mivel levitte kapusát a Volán. 6-4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!