Sport

2014.11.22. 18:51

A Haladás is kipipálva, nyugodtabb tavasz várhat a Puskás csapatára

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában a Puskás Akadémia FC első félidei jobb, és gólra törőbb teljesítményének köszönhetően legyőzte a tabella utolsó helyén álló Szombathelyi Haladást, és ezzel a 10. helyen zárta az őszi idényt.

Káldor András

Puskás Akadémia FC – Szombathelyi Haladás 1-0 (1-0)
Felcsút, 704 néző
Vezette: Németh Á.(Bozó, Varga G.)
Puskás A.: Danilovics — Margitics, Kelics, Tar, Gohér – Szélesi, Polonkai — Szakály D. (67., Lorentz), Denkovics (61., Sallai R.), Harsányi (89., Hudák) — Tischler. Vezetőedző: Benczés Miklós
Szombathely: Mursits — Schimmer, Dvorschák (76., Rocchi), Jagodics M., Zsirai — Kopúnek — Városi, Iszlai, Jefremov (59., Halmosi), Gaál (59., Nagy O.) — Radó. Vezetőedző: Szentes Lázár
Sárga lap: Szakály D., Sallai R. illetve Kopunek, Zsirai,

A sereghajtó Haladás ellen papíron kötelezőnek tűnt a Puskás győzelme, ám nem mondhatta el azt a mérkőzés előtt Benczés Miklós vezetőedző, hogy ideális helyzetben lettek volna. Sok sérüljük volt, ráadásul a stabil kezdőnek számító Vaszicsku Gergő piros lap, míg Lencse László öt sárga lapja miatt hiányzott.

– Remélem, legyűrjük a Haladást nélkülem is, a jövő héten, pedig már játszhatok! – mondta bizakodva a „civilbe” öltözött Vaszicsku a találkozó előtt. Ezek után nem lehetett azon csodálkozni, hogy Benczés Miklós gondterhelt volt.

– Az esélyesség többletmotiváció. Semmivel sem lesz könnyebb dolgunk, mint az Újpest ellen volt. Eszünkbe se jut lebecsülni az ellenfelünket, egész héten azon voltunk, hogy megtaláljuk a sok hiányzó mellett a leghatékonyabb összetételt.

Az összecsapást igazán az tette pikánssá, hogy korábban a két vezetőedző a Diósgyőr csapatánál együtt dolgozott. Szentes Lázár volt a szakmai igazgató, míg Benczés a csapat vezetőedzője. 2012 tavaszán, pedig a távozó Benczés helyére a lényegében őt menesztő Szentes ült le a piros-fehérek kispadjára.

Fotó: Takács József

A 11. percben az addig valamivel többet kezdeményező hazai gárda nagyon közel járt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. Harsányi Zoltán iramodott meg a balszélen, beadását Schimmer Szabolcs a tizenegyes pontnál elvétette, az érkező Szakály Dénes, pedig 10 méterről, kapásból centikkel lőtt a bal alsó sarok mellé. Majd ismét a rendkívül aktív Harsányi baloldalról tekert a kapu elé, a labdát Kamil Kopúnek fejelte a magasba, amely a felső lécről pattant az alapvonalon túlra. Aztán a 35. percben már gólnak örülhettek a hazai hívek. Margitics Andor jobb oldali beadásánál kissé elaludt Mursits Roland, akit Tischler Patrik megelőzött, és könnyedén három lépésről a bal alsó sarokba fejelt. 1-0.

A szünet utáni percekben többet tartózkodott a Haladás a felcsúti térfélen, mint azt megelőzően egy félidő alatt összesen, ám akcióik továbbra is meddőnek bizonyultak, magabiztosan verték ezeket vissza a hazai védők. AZ 56. percben kis híján összehozták a zöldek a második Puskás-gólt, amikor Schimmer meglepő módon Gohér Gergőt indította, aki Harsányihoz passzolt, a középpályás azonban erőtlenül 14 méterről a kapus elé gurított.

62 percet várhattak a szombathelyi drukkerek kedvenceik első helyzetére, történt ugyanis, hogy Zsirai Martin bal oldali beadása után Radó András elől Gohér Tar Zsoltra rúgta a labdát az ötösön, de a Puskás szerencséjére Braniszlav Danilovics figyelt, így nem pattant be róla a jobb sarokba.

Lényegében véve ezzel el is lőtte a puskaporát a Hali, melynek idegenbeli góltalansága immár 718 perce tart, a Puskás Akadémia FC, pedig újabb rendkívül fontos három pontot zsebelhetett be, és sokkal előkelőbb helyen zárhatja az őszt, mint tavaly ilyenkor, amikor kieső pozícióban várták a tavaszt. Ja, és ez a siker talán némi gyógyírt jelenthetett Benczés Miklós számára, egy kicsit törleszthetett Szentes Lázárnak a múltbeli sérelmekért...

Fotó: Takács József

Tischler Patrik érthetően boldogan fogadta a gratulációkat a lefújás után.

- Úgy alakult a meccs, ahogy szerettük volna, ennek ellenére van egy kis hiányérzetünk, mivel hamarabb eldönthettük volna a találkozót, és talán bennünk is maradt egy-két gól. Az első félidőben több lehetőséget szalasztottunk el – többek között én is, míg a szünet után akarva-akaratlanul is beálltunk védekezni, de a legfontosabb az volt, hogy nyerjünk. – mondta az immár hat gólnál járó támadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!