Sport

2017.06.12. 18:30

Az Alba Fehérvár szombaton egyenlített, kedden ismét összecsapnak

SZÉKESFEHÉRVÁR Múlt szerdán, Fehérváron hátrányba került, szombaton, idegenben javított az Alba kosárcsapata. Ma, 19.30-kor fogadják a Falcót az a Gáz utcai csarnokban.

Ferencz Balázs

A bajnoki döntő első felvonása hatalmas küzdelmet és idegenbeli sikert hozott, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 77-76-os győzelmet aratott a Gáz utcában. A végjátékban a fehérváriak Justin Edwards révén támadhattak a győzelemért, a korábban döntően biztos kezű, kanadai bedobó rontott. Szombaton a zárás előtti pillanatokban nem remegett a keze a légiósnak, ám a mérkőzés embere nem ő volt, hanem az amerikai irányító, az első, európai szezonját Fejérben töltő Brandon Taylor. A pöttöm légiós 16 pontot dobott, két fontos triplát is a gyűrűbe küldött.

- Kemény csata zajlott a pályán, igazi döntő, remek hangulattal, nagyszerű volt az atmoszféra a szombathelyi csarnokban. Múlt szerdán, hazai pályán nagyon küzdöttünk, azonban itthon nem sikerült nyernünk. Szombaton azonban igen, aminek természetesen nagyon örültem. A Falco erős, jó erőkből álló együttes, nem véletlenül volt veretlen az idényben saját pályáján, nekünk sikerült megtörnünk a remek sorozatukat. Küzdöttünk, elszántak voltunk, extra teljesítményt nyújtottunk, ami szükséges is volt a sikerünkhöz. Kellően agresszíven játszottunk, harcoltunk a lepattanókért, nem engedtünk el egy labdát sem. Messze a vége, kedden is nyerni akarunk, fontos, hogy visszavettük a pályaelőnyt.

 

A fehérvári csapatkapitány, Lóránt Péter szerint nagyon jó munkát végeztek Vasban.

- Az első, fehérvári mérkőzéshez képest sokkal jobban védekeztünk, a társak, főleg a külsősök nagyon ügyeltek Darrin Govensre, a vasi és NB I-es pontkirályra. Űzték, hajtották a bedobót, nehéz dobásokra kényszerítették. Kimondottan jó derbit vívtunk szombaton. Ugyan voltak még hibák a játékunkban, de összességében bíztató volt a teljesítményünk. Azt mindannyian tudtuk, a szerdai, hazai vereség után Vasban nyernünk kell, különben rendkívül rossz pozícióba kerülhetünk. Azzal tökéletesen tisztában voltunk, hogy 0-2-ről nagyon nehéz lett volna a folytatás. Idegenben a szezonban még senkinek sem sikerült nyerni az Aréna Savariában, mi megoldottuk ezt a feladatot. Fontos volt, hogy visszavettük a pályaelőnyt, élnünk kell ezzel az eséllyel. Kedden este, itthon is nyerni szeretnénk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!