Sport

2017.05.31. 18:51

A harmadik felvonást könnyedén nyerte az Alba Fehérvár kosárcsapata

SZÉKESFEHÉRVÁR Az Alba Fehérvár gárdája kedden este 2-1-re alakította az elődöntős párharcot. Legközelebb szombaton szerepelnek, Zalában.

Horog László

Amolyan kosaras matiné volt a kedd, 18 órakor a vasi derbin a Falco ismét legyőzte a párharc előtt esélyesebbnek vélt Körmendet, a szombathelyiek három meccsen letudták az elődöntőt. Egyik sem volt sima, utoljára 88-84-re diadalmaskodtak a szomszédvár felett. Nyugodtan készülhetnek az aranycsatára, ahol az Alba és a ZTE különmeccsének győztese vár majd rájuk, az Egis Körmend pedig a vesztessel harcolhat a bronzéremért. A Fehérvár és a Zalaegerszeg a keddi, koronázó városi találkozót megelőzően 1-1-re állt, múlt szerdán, nagy meglepetésre a végig vezető zalaiak győztek 88-80-ra, két nappal később Dzunic Branislav tanítványai győztek magabiztos játékkal, 94-85-re.

A harmadik meccs előtt rövid ünnepségre került sor, a fehérvári szakvezető a derbi napján ünnepelte 53. születésnapját, a klubelnök, Balássi Imre gratulált a sikeres szakvezetőnek. Aztán következett a meccs, amelyen játékosai remek játékkal köszöntötték az ünnepeltet. Az Alba Fehérvár 102-70-re nyert a megtizedelt ZTE KK ellen. Julian Norfleet bokasérülés, Benke Szilárd magas láz és mandulagyulladás miatt nem is kelt útra a társakkal, a második félidőben pedig a szintén kulcsfigura, Emmanuel Ubilla kért cserét, a térdét fájlalta.

A meccsen csak az volt kérdéses, a hazaiak elérik a 100 pontot, vagy sem. Elérték.

- Örülök a keddi győzelemnek. Végig jó felfogásban játszottunk, kihasználtuk, hogy az ellenfélnél gyakorlatilag a fél csapat hiányzik. Nem történt semmi különös, 2-1-re vezetünk a párharcban, aminek még egyáltalán nincs vége. Természetesen a folytatásban is mindkét csapat maximumra törekszik - mondta Dzunic Branislav vezetőedző.

A vendégek mestere, Bencze Tamás önkritikusan elismerte, hogy a két együttes a keddi összecsapáson nem volt azonos súlycsoportban.

- Gratulálok az Albának, nem volt kérdéses a győzelme. A házigazdák nagyon jó szellemben védekeztek, az egész első félidőt uralták, de fogalmazhatnék úgy is, hogy az egész meccset, annak ellenére, hogy a harmadik negyedet mi nyertük meg. Ami abból is fakadt, hogy tetemes különbségnél már nem olyan a koncentráció, mint előzőleg. A meccsből kihoztuk a maximumot, olyan játékosok jutottak szóhoz, akik keveset játszottak az idény során, dicséret illeti őket, megtették a magukét, mertek játszani. Bár a sérülések miatt nem volt szerkezetünk, nem lehetett leírni bennünket, az Alba megadta a tiszteletet, hiszen kulcsjátékosai huszonöt percet játszottak. Ezúttal nem volt kérdéses, ki nyeri a mérkőzést, irányítói gondokkal küzdöttünk.

A fehérváriak fiatal irányítója, Brandon Taylor ezúttal is jól fogta össze az együttest és dobott fontos pontokat.

- Nagyon jól dolgoztunk a találkozón, a végeredményt befolyásolta, hogy a vendégek két, meghatározó játékosa eleve hiányzott, valamint Ubilla is kivált. Remélem, a hétvégén is sikerül nyernünk.

A felek szombaton, 19 órakor találkoznak Zalában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!