Sport

2017.01.13. 23:20

A hétvégén a hazai bajnokságban érdekelt az Alba Fehérvár

Székesfehérvár - A nemzetközi kupában aratott bravúros diadal után a hétvégén az NB I-ben a Kecskemét ellen lép pályára az Alba Fehérvár.

Horog László

A hazai pontvadászaton szombaton 18 órakor lép parkettre a koronázó városi egylet, a másfél éve még bajnoki döntőben szereplő, ám azóta jelentős változásokon áteső kecskemétieket fogadják az Alba Regia Sportcsarnokban.

Az alföldieket a Fehérváron született, kosaras pályafutását a Gáz utcában kezdő, fiatal szakvezető, Forray Gábor irányítja, aki korábban Jászberényben mutatkozott be vezetőedzőként az élvonalban, a nyáron vette át a KTE-Duna Aszfalt irányítását. Együttese a 9. helyen áll a tabellán, ami megfelel az erőviszonyoknak. A legutóbbi fordulóban idegenben arattak diadalt, Pakson nyertek 72-71-re, ami az atomvárosiak litván szakvezetőjének állásába került.

Justin Edwards (fehérben) 16 ponttal keserítette a kolozsváriakat Fotó: Molnár Artúr

A fehérváriak jó passzban vannak, szerdán a nemzetközi porondon arattak komoly bravúrt, Kolozsváron győztek 86-81-re remek hajrával, és átvették a vezetést a FIBA Europe Cup O-csoportjában.

Ezen a hétvégén nem kell utazniuk a fiúknak, hiszen hazai pályán érdekeltek Lóránt Péter és társai. Legutóbb Pécsen, az ősz meglepetéscsapatánál, a tabella harmadik helyezettjénél vendégeskedett az Alba, és aratott 77-70-es győzelmet. Véghezvitték azt, ami még egyetlen gárdának sem sikerült a szezon eddigi részében: győzni tudtak Baranyában. Az EK-ban is történelmet írtak a fehérváriak, ugyanis a kvartett egyetlen együttese sem tudott még idegenben nyerni. Egészen szerda estig.

- Amikor elkezdtük a szereplésünket a nemzetközi porondon, kevesen hitték, hogy továbblépünk az első körből, de 4-2-es mérleggel, gond nélkül kvalifikáltuk magunkat a következő körbe. Most is jól állunk, minden esélyünk megvan, hogy bejussunk az egyenes kieséses szakaszba. A hazai bajnokságban sem lehet ránk panasz, 10 győzelemmel és 2 vereséggel állunk, vezetjük a tabellát. A hazai bajnokságban is minden mérkőzés rangadó, nem szabad kiengednünk.

Győzelmet várok a Kecskemét ellen is, bár pontosan tudom, nem lesz könnyű dolgunk ezúttal sem - közölte Dzunic Branislav vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!