Sport

2017.01.16. 16:50

A hétvégi, lipcsei siker sokat jelenthet a továbbjutás szempontjából

Székesfehérvár - Vasárnap este hazaérkezett Németországból az FKC női kézilabdacsapata, amely szerdán hazai bajnokit vív, a Budaörsöt fogadja.

Horog László

A hazaút egyszerűbb volt, mint az odaút. Az Alba Fehérvár KC női kézilabdázói pénteken hajnalban indultak a Verseci útról a Liszt Ferenc Repülőtérre, ahonnan Münchenbe vezetett az útjuk, onnan belföldi járattal a célállomásra, Szászország - Drezda utáni - második legfontosabb városába, Lipcsébe. Azonban a Budapestről Münchenbe tartó járat késett, azonban a bajor főváros légiforgalmistái emberségből jelesre vizsgáztak, bevárták a gépmadárhoz gyakorlatilag rohanó fehérváriakat, akik így időben megérkeztek Lipcsébe. A hazaút ehhez képest gondtalan volt, ráadásul a csapat hangulata is kifogástalan volt, köszönhetően a magabiztos, 34-21-es győzelemnek. Az EHF-kupa második csoportkörében a fehérváriak az első mérkőzést 31-26-ra elvesztették a hat olimpiai bajnokkal felálló orosz Krasnodar otthonában, az eredmény megfelelt a papírformának. Viszont ezek után gyakorlatilag kötelező volt a győzelem a HC Leipzig ellen. A németek az első körben a Brest Bretagne ellen is buktak, otthonukban, az Arena Leipzigben, 34-19-re. Sérülések tizedelik őket, kapusuk, a válogatott Katja Kramarczyk, a két átlövő, Anne Hubinger és Saskia Lang, valamint az irányító, Shenia Minevskaja is sérüléssel bajlódik. A lengyel válogatott oszlopa, a világ egyik legjobb átlövője, Karolina Kudlacz babát vár, ezért az utóbbi időszakban már nem kockáztat, nem lép pályára. A fentebb említettek távollétében a németek igyekeztek ugyan, de megszorítani sem tudták a magabiztos vendégeket, akik ezzel feljöttek a csoport második helyére, a 4 pontos Brest - a hétvégén 6 góllal, 27-21-re verték a vendég Krasnodart - mögött 2 ponttal állnak, az oroszok is ugyanennyit gyűjtöttek, de rosszabb a gólkülönbségük. A Lipcse nem szerzett pontot, a folytatásban, erősen megtizedelve, aligha szól bele a továbbjutásért folytatott küzdelembe.

Az FKC másodedzője, Siti Eszter (balra) és a vezetőedző, Deli Rita joggal volt elégedett a hétvégén Fotó: Horog László

- A győzelmet soha nem kell magyarázni, örülök a diadalnak. Az ellenfél valóban tartalékosan állt fel, kulcsemberei hiányoztak, de mi sem a legjobb összeállításban léptünk pályára, két átlövőnkre, Tilingerre és Lavkóra hetek óta nem számíthatok, ami érzékeny veszteség. Fontos volt a siker az önbizalom szempontjából, ellenfelünk a német csapatokra jellemzően egy pillanatra sem adta fel, erőkézilabdát játszottak. A felállt fal elleni játékban eredményesnek bizonyultunk, az egy-egy elleni játékban is felülkerekedtünk. Egyre magabiztosabbak a lányok, ennek a győzelemnek erőt kell adnia a folytatásra. A sikerélmény mindig tovább építi a közösséget. A kapuban Sipeki remekelt, Gjorgjijevska tíz góljával a mezőny legjobbja volt, de ki kell emelnem Kazait és Bandeliert is. Szerdán hazai bajnoki következik, a budaörsiek ellen. Természetesen nyerni szeretnénk, de pontosan tudjuk, nem lesz könnyű. Ellenfelünk legutóbb a Siófokot győzte le, 24-19-re, ezzel is bizonyítva, hogy nincs előre lefutott meccs a bajnokságban - közölte Deli Rita, az Alba FKC vezetőedzője.

Claudine Mendy és Kazai Anita is jól játszott az EHF-kupában Fotó: a szerző

Segítője, Siti Eszter is optimista a folytatást illetően.

- Úgy gondolom, a csapat Lipcsében felülmúlta korábbi önmagát, nagyon jó játékkal nyertünk. Az első negyedórában akadozott a játékunk, aztán megnyugodtunk, magabiztosan győztünk. Bízom a hasonló folytatásban.

Az FKC szerdán, 18 órakor fogadja a Budaörsöt NB I-es bajnokin, vasárnap kora délután, 14 órakor pedig a franciákat az EHF-kupában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!