Sport

2017.04.23. 15:20

A hosszabbítás döntött - Második lett az AV19 U16-os csapata

Székesfehérvár - A Fehérvár AV19 U16-os jégkorong csapata a második helyen zárt a Rookie Cup négyes döntőjében, miután két győzelem mellett hosszabbításos vereséget szenvedett a KAC-tól.

Ferencz Balázs

A térség legjobb U16-os utánpótlás jégkorong csapatai viaskodtak három napon át az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, a Rookie Cup Final Fourjában.

A nyitónapon az Ondrejcsik Rasztiszlav edzette fehérvári legények 4-1-re (gólszerzők: Szűcs Á., Németh K., Somogyi, Varga B.) verték a négyes döntőbe utolsóként kvalifikáló szlovén Mladi HD Jesenicét, majd szombaton a torna döntőjének is beillő találkozón hosszabbításban tudták kétvállra fektetni az osztrák U16-os bajnokot.

A Klagenfurt elleni összecsapáson Jagarinec és Ofner góljaival kétgólos előnyt szereztek az osztrákok, de Varga Balázs ás Komáromy találataival egalizált a Volán. A hosszabbításban Ofner újra betalált, így a Klagenfurt 3-2-re nyert és nagy lépést tett a tornagyőzelem felé.

A fehérváriak az utolsó napon 10-2-re (gólszerzők: Dobmayer 2, Szűcs Á. 2, Kis O., Komáromy, Somogyi, Kóger B., Szabó Z., Németh K.) páholták el a Slavija Ljubljanát, de mivel a KAC is nyert, a Rookie Cup ezüstérme került Horváth Milánék nyakába.

A végső sorrend: 1. KAC, 2. Fehérvár AV19, 3. Mladi Jesenice, 4. Slavija Ljubljana

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!