Sport

2016.08.25. 20:09

A Iuventa Mihalovce lesz a pénteki ellenfél

Székesfehérvár - A hazai kézis bajnokságra és a nemzetközi kupára készülő Alba FKC pénteken 18 órakor a szlovák Iuventa Mihalovcét fogadja.

Horog László

Az északi szomszéd női bajnokcsapata szerepel pénteken, 18 órakor, előkészületi mérkőzésen a Verseci úti csarnokban. A meccsre a többi, barátságos derbihez hasonlóan a belépés ingyenes. A fehérváriak a felkészülési találkozókon két vereséget szenvedtek, kikaptak a norvég B-válogatottól, valamint a hazai pályán bonyolított kupa fináléjában az Érdtől. A többi meccsüket megnyerték, mindössze az érdiekkel végeztek döntetlenre, idegenben, a fehérvári derbi után egy héttel. Múlt hétvégén a norvég élcsapatot, a Byasent verték 25-24-re, kimondottan jó mérkőzésen. Ezúttal is nagy csatára van kilátás, a szlovák aranyérmes komoly játékerőt képvisel. A Bajnokok Ligája selejtezőjére készül, Ljubljanában lesz majd érdekelt. A felkészülés fontos állomásának tekintik a Köfém Sportcsarnokban sorra kerül összecsapást.

Az FKC lányai is jelentős erőpróbák előtt állnak, először szeptember 10-én fogadják a lengyel Vistal Gdyniát az EHF-kupa selejtezőjében.

- Rövidesen már élesben kell bizonyítanunk, ezért fontos, hogy komoly ellenfelekkel mérkőzzünk - közölte Siti Eszter, az FKC másodedzője.

Korábban hárman bajlódtak sérüléssel, azóta Gjorgjijevska és Bandelier felépült, mindössze Tilinger Tamara edz külön a társaktól, ő labdával még nem gyakorol.

Címkék#Alba FKC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!