Sport

2015.04.17. 13:14

A kiesés ellen harcoló DPASE a Puskást fogadja

Felcsút, Dunaújváros - Az OTP Bank Liga NB I-es labdarúgó bajnokság 24. fordulójában megyei rangadón fogadja a Dunaújváros PASE a Puskás Akadémia FC csapatát.

Ferencz Balázs

Mit ér a lendület? tehetik fel a kérdést Dunaújvárosban, ahol Artner Tamás vezetőedző érkezése után erőre kapott a csapat. Az NB I sereghajtója elkezdte gyűjtögetni a pontokat, s így szorossá tette a bajnoki tabella alsó szekcióját, a Honvéd, a Haladás,a Pápa és az Újváros két ponton belül üldözik egymást a 12. kispestieknek 19, a 16. DPASE-nak 17 pontja van 23 mérkőzést követően. Éppen ezért a DPASE számára fontosabb a ma 18.30-tól megszerezhető három pont, hiszen egy győzelemmel nagy lépést tehetnének a piros-fehérek a bennmaradás felé. Persze, a múlt héten a Pápán elért 1-0-val első tavaszi diadalát begyűjtő Puskás Akadémia FC számára sem mindegy, hogy tovább robog-e a felcsúti szekér.

- Kiélezett mérkőzés lesz, de mi is győzelmi szándékkal utazunk Újvárosba, hiszen bebiztosíthatnánk helyünket a középmezőnyben. - vélekedett Benczés Miklós, a bajnoki tabella 9. pozíciójában, 29 ponttal tanyázó Puskás vezetőedzője. Sokat erősödött a Dunaújváros, kiváló játékoskerettel rendelkezik, ráadásul volt náluk egy edzőváltás is. Artner Tamás érkezése óta kiegyensúlyozottan szerepel a DPASE, hiszen a Nyíregyházát megverték, az MTK-val pedig gólnélküli döntetlent játszottak. Nem érték még el a céljukat, a bennmaradást, ezért vár ránk nehéz feladat.

Kleinheisler játékából hiányzik a gól, Újvárosban javítana  Fotó: Molnár Artúr

A DPASE mestere határozott elképzeléssel tekint a jövőbe, Artner Tamás győzelmet vár csapatától hazai pályán.

- Megfelelő önbizalommal várjuk a mérkőzést, egy olyan csapat ellen fogunk játszani, mely tulajdonképpen már a következő szezonra készülhet. A Puskás jól játszó, technikás csapat, nagyon agresszíven, határozottan, és gólratörően kell futballoznunk ellenük, hiszen kellenek a pontok. A hétvégi győzelmünk után két csapatot szeretnénk magunk mögé utasítani, és ott is tartani őket a bajnokság végéig. mondta az újvárosi szakvezető.

Mindkét oldalon lesznek hiányzók a Dúnaújvárosi Stadionban. A Pápán megsérült felcsúti védő Vaszicsku Gergő belső oldalszalag-szakadást szenvedett, dunaújvárosi oldalon pedig Rafa Wolfe és Egejuru Godslove nem léphet pályára sérülés miatt a szombat esti randevún.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!